Novi vršilac dužnosti direktora Ateljea 212 Novica Antić potvrdio je za Nedeljnik.rs da je na tu funkciju imenovan prošlog četvrtka, 29. avgusta, na sednici Skupštine grada, i poručio da će se truditi da bude branitelj interesa tog pozorišta.

Antić je precizirao i da će funkciju v. d. direktora preuzeti 26. septembra, dan pošto istekne mandat aktuelnom upravniku, glumcu Branimiru Brstini. On je istakao i da ne vrši funkciju držvnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, kako su mediji preneli, jer je sa nje razrešen 2017. godine.

Antić je, povodom reči glumca Tihomira Stanića da je novi v.d. direktora Ateljea 212 izabran preko noći i bez znanja glumaca, kao i da je „neko doveo nekog iz svog interesa“, rekao da razume njegove stavove i da se ne ljuti i istakao da njegovi prijatelji, glumci tog pozorišta „povoljno“ prihvataju njegov dolazak u Atelje.

„Ja sam veomo dugo u sistemu kulture, nikada nisam bio poluga nijedne vlasti, nikada nisam mislio tuđom glavom. Ja imam svoje misli i u skladu sa njima postupam. Tikine reči nisam shvatio kao uvredu“, kaže Antić.

Na pitanje da li se pribojava reakcije glumačkog ansambla Ateljea 212 s obzirom na to da je Tihomir Stanić izjavio da imenovanje novog v. d. direktora Ateljea 212, bez prethodne najave i dogovora, neće proći, Antić je rekao da se ne plaši, jer zna da postupa ispravno.

„Ne plašim se, jer znam koje su mi namere. Naravno, uvek ću poštovati želje kolektiva u kome jesam. Imam samo radost i želju da pomognem“, kaže Antić.

Antić priznaje i da za sada nije imao kontakata sa ansamblom jer to, kako kaže, nije primereno, dok je Branimir Brstina na njegovom čelu.

„Sa Brstinom imam normlan i solidan ljudski kontakt. Mene ljudi u Ateljeu 212 poznaju, ja sam više od trideset godina u kulturi. Mnogo drama koje sam preveo se igralo u tom pozorištu. Trudiću se da budem, pre svega, branitelj interesa tog pozorišta. Ja sam zato i prihvatio ovu funkciju koja je privremena, jer će u zakonskom roku biti raspisan konkurs“, kaže Novica Antić.

On dodaje i da ne može da kaže da je iznenađen, ali da jeste obradovan činjenicom da će biti na čelu Ateljea 212.

„Moja karijera je počela u Bitefu kada su tamo bili Mira Trailović, Jovan Ćirilov, Borka Pavićević, Mihiz, Slobodan Selenić. Sve njihove priče počinjale su i završavale se Ateljeom 212. Ja sam od samih svojih početaka, ranih devedesetih godina, sa njima i kroz njih živeo sa tim pozorištem. Nadam se da mogu da budem koristan Ateljeu 212“, zaključio je Antić.

Komentara

 1. Peka
  5. septembra 2019. 15:48

  Ne razumem Antica, ne razume ga ni kompletan ansabl Ateljea 212, ako to njemu odgovara da uz pomoc gladske vlasti na mala vrata udje u direktorsku fotelju onda sa njim nesto ne valja.

 2. Dmitra Palikuća
  5. septembra 2019. 19:33

  Svojevremeno na čelu Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, dok je gradska uprava bila u rukama DS-a, a evo ga sad i na novoj direktorskoj funkciji pod pokroviteljstvom SNS-a. Preletačević par excellence.

 3. Zoka
  6. septembra 2019. 00:01

  I gradska valda i gospodin Antic imaju neki licni interes kad su pozeleli da na mala vrata uvedu Antica i smeste u direktorsku fotelju. Antica je vodio novac a gradska vlada cime je vodjena? Tek ni gradska vlada ni njen pulen Antic nisu se postideli svoje zelje i odluke, ta cinjenica najvise govori o oba ucesnika koji bi ispod zita da uvode nesto u Ateljeu 212. Da je casti i postenja Antic bi odbio takvu manipulaciju gradske vlade.

 4. Peka
  6. septembra 2019. 01:27

  “Tikine reči me nisu uvredile i ne ljutim se. Ne plašim se reakcije glumaca. Radujem se novoj funkciji” Kad krenes djonom onda je normalno da se nicega ne plasis a imas i podrsku gradske vlade. Anticu napravio si racun bez krcmara i sada bi da naplatis glumcima Ateljea 212 uslugu koju nisi ni radio ni odradio. Ima li tu logike Anticu?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.