Prime trenutno košta svega 2.99 EUR prvih šest meseci, a nakon obnove pretplate cena iznosi 5.99 EUR.

Sve u skladu sa sadržajem koji se nudi, tako da ima savršenog smisla da Netflix bude skuplji od Amazona.

Prime sam prvo htela zbog „American Gods“, a na kraju je postao glavna platforma za praćenje „This Is Us“; s obzirom na to da nam predstoje praznici, verovatno nema bolje varijante od ove serije.

„This Is Us“ je opisana kao drama sa tragičnim elementima, ali to zvuči previše pesimistično. Ova serija je tako jednostavno lepa, u njoj ima komedije, ima i romanse (a tu je i Milo Ventimilja, sa onim svojim lepim krivim usnama, u ulozi najboljeg muža ikada).

Zaradila je i Zlatne globuse, i Emije, i još gomilu nekih nagrada, ali bi bilo nepravedno reći da je preterano kvalitetna. Njena dopaljivost je, valjda, u tome što pripoveda tople ljudske priče, počev od one o Džeku i Rebeki i njihovoj ljubavi, do ličnih kriza sa kojima se suočava njihovo troje dece u pokušaju da pronađe mir sa sobom.

Pilot serije „Mozzart in the Jungle“ predstavljen je još pre nekoliko godina, a na Primeu su sada dostupne četiri sezone. Solidna ocena na IMDB-u (8.2), a u glavnoj ulozi maestralnog dirigenta Rodriga je Gael Garsija Bernal koga ćete obožavati ako ste ikada gledali bilo koji od Almodovarovih filmova.

Prime nudi neke od najboljih sitkoma, između ostalog i „The Office“, ali i komedije poput „Community“.

„Comrade Detective“ takođe je među gledanijim serijama komičnog karaktera, a govori o dvojici rumunskih detektiva koji pokušavaju da raskrinkaju zaveru imperijalista sa Zapada da sruše komunizam. Sa estetikom osamdesetih, uvrnuta čak i po standardima moderne televizije, ova serija je zapravo šarmantna parodija koja će vas nasmejati do suza.

Pomenuti „American Gods“ je adaptacija istoimenog romana Nila Gejmana koja je iščekivana s nestrpljenjem, ali se izgleda mnogo više dopala onima koji Gejmena zapravo nikada nisu čitali.

„The Man in the High Castle“ zasnovana je na istoimenom romanu Filipa K. Dika, a predstavlja priču od distopijskoj alternativnoj istoriji. Pilot epizoda premijerno prikazana u januaru 2015. godine bila je najgledaniji originalni sadržaj Amazona do tog trenutka, a na Comic Conu prošle godine je saopšteno da će četvrta sezona ujedno biti i poslednja.

Kad smo kod Dika, valja obratiti pažnju na „Philip K. Dick’s Electric Dreams“, Primeovu verziju „Black Mirror“; reč je o naučnofantastičnoj antologijskoj seriji zasnovanoj na upravo delima Filipa K. Dika (čiji je rad bio inspiracija za „Blade Runner“, tačnije ona čuvena knjiga „Sanjaju li androidi električne ovce?“). Prva sezona bavi se čitanjem misli, ljudskim bićima koja bivaju zamenjena robotima, ali i genocidnim kandidatom za predsednika, između ostalog. Produkcija je impresivna, a deo glumačke postave čine Džanel Mone, Terens Hauard, Stiv Bušemi i Ana Pakin (ona plavuša sa dijastemom iz „True Blood“).

U ponudi je i „Doctor Who“, tačnije rimejk originalne serije koja se prikazivala od 1963. do 1989. godine, a među naučnofantastičnim ostvarenjima je i „The Expanse“, sci-fi drama smeštena u period od 200 godina od sada, a u središtu priče je opasnost da čitava ljudska rasa bude izbrisana sa lica zemlje, iako je uspela da kolonizuje apsolutno svaki delić sunčevog sistema.

Kritika je volela „Orphan Black“, britansku seriju o ženi koja se susreće sa drugom ženom koja izgleda identično kao ona, a Sara onda otkriva da je samo jedan od nekoliko klonova nastalih u eksperimentu; triler koji istražuje pitanja identiteta i bioetike.

Amazon bi vredelo platiti makar samo da gledate „Vikings“, istorijsku fantastičnu sagu (sa mnogo krvi) o Ragnaru Lotbroku i njegovom razvojnom putu od seljaka do legendarnog ratnika.

Ako je vaša stvar nešto staro i provereno dobro, Prime nudi „Twilight Zone“ i „Twin Peaks“, ali i „Star Trek: The Original Series“.

Od dokumentaraca obavezno „The Grand Tour“ – Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond iz Top Geara, „Ocean Mysteries with Jeff Corwin“ iz 2011. koji je dobio gomilu Emija, a možda i „Eat The World With Emeril Lagasse“, ako volite kuvanje – prva sezona predstavlja ukuse i mirise Švedske, Kine, Španije, Južne Koreje, Italije i Kube.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.