(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da bi, u slučaju da je ostala jedinstvena, koalicija „Srbija perotiv nasilja“ pobedila Aleksandra Vučića i SNS, te da je propuštena jedinstvena prilika.

„Neću da krijem ni tugu ni razočaranje zašto se nije izdržala još jedna runda razgovora. Imali smo ga u šaci, bilo je samo potrebno izdržati sav pritisak“, rekla je Tepić televiziji N1.

Ona je istakla i da je „velika farsa“, navodno ispunjavanje uslova i zahteva opozicije.

„Kako možete da ispunjavate uslove nakon što su izbori raspisani? Jedini zahtev koji je ispunjen je spajanje izbora. A šta je sa prva dva? Šta je sa biračkim spiskom? Nije se maklo dalje od početka. Da li shvatate da je sve ovo jedna velika farsa“, istakla je.

Tepić je rekla da je Vučić na svoju listu „uterao sve one koji su do sada izlazili odvojeno, SRS, Milicu Stamenkovski sa Zavetnicima i SPS… zato što je video kolika mu opasnost preti od ujedinjene opozicije okupljene oko Srbija protiv nasilja, a onda u tehničkoj saradnji sa koalicijom NADA, drugom najvećom opozicionom koalicionom listom, a svi zajedno u saradnji sa grupom intelektualaca“.

„Jedinstvena prilika kroz jedinstvo svih nas je propuštena zbog toga što se odbacio dogovor koji je postignut, a 24 sata kasnije, pa i nakon toga, neke su kolege povukle svoj potpis sa odlučne izjave i stava da se neće izlaziti na izbore dok se ne obezbede izborni uslovi“, rekla je Tepić.

Naglasila je da je sve vreme insistirano na principu „uslovi, pa onda izbori“.

„Na sve smo ga (Vučića) naterali. Setite se one konferencije kada je penio i prvi pomenuo bojkot. Bojkot ili neizlazak na izbore je bio svima njima problem, a onda su krenuli pritisci kako da se napravi jedna, pa druga, ogrebotina da bi se ovaj savez raspao“, rekla je Tepić.

Ona je dodala i da SSP smatra da se na ove “izbore” ide da bi se učestvovalo, da bi se glumili detektivi, policajci i istražitelji, a da izbori tome ne služe.

„Mi na izbore idemo da bismo pobedili“, ocenila je Tepić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.