Tepić: “Imam još svedoka da je Palma podvodio maloletnice…”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da ima više svedoka da je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podvodio maloletnice i žene i naglasila da sebi ne bi dozvolila da izađe s takvim optužbama u javnost sa samo jednim svedokom.

“Ne bih sebi dozvolila da rizikujem s jednim svedokom da izađem sa tako teškim optužbama koje bi srušile svaku vladu na svetu, ili je bar propitala. Naravno da imam više svedoka”, rekla je Tepić za TV N1.

Tepić je naglasila da joj se uglavnom javljaju žrtve iz inostranstva, “koje su hrabrije” jer su otišle iz Jagodine i nemaju strah od fizičke ugroženost za sebe i porodicu, ali je je dodala da joj se javljaju i žrtve iz Jagodine.

Navela je da ima posebnih svedoka za njene tvrdnje o “telefonima za druženje” i dodala da je jedan svedok išao na razgovor za posao kod gradonačelnika Jagodine Ratka Stevanovića, bliskog Markoviću, kada mu je nuđen telefon.

“Svedok to vrlo jasno objašnjava, i te ponude telefona za druženje, kako sam kaže. Ja sve što sam rekla, ja sam citirala”, istakla je ona.

Ona je ocenila da je Marković stvorio “manir” domaćina i gazde oko sebe kako bi se svedoci osetili kao “deo porodice” i bilo im teže da izađu u javnost i kažu šta je on radio.

“Taj scenario stavranja privatnog grada i zadužavanja kada on vodi decu na ekskurzije ili studente. Šta će čovek od toliko godina da voda decu, ali tako se građani anesteziraju zbog tih manira”, rekla je ona.

Istakla je da je Marković Palma, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, na sednici parlamenta “sudio” tajnom svedoku i pokušavao da ga kompromituje i diskredituje.

“(Svedoci) mogu da budu kriminalci, ratni zločinci, ali je suština da li je istina ono što su rekli. (…) To lice (svedok) ima dokaze da je bilo zaposleno u Palminom hotelu, to stoji u PIO fondu, u radnoj knjižici i ima fotografije sa radnog mesta”, naglasila je Tepić.

Ocenila je da je neprihvatljivo što je tužilaštvo u Jagodini reagovalo “kad mu gazda Palma kaže da treba da reaguje” i što se republički javni tužilac Zagorka Dolovac ne oglašava “već četiri dana”.

“Očekivala sam da će Zagorka Dolovac bar kao žena da izađe i kaže svedocima i žrtvama da veruju u državu, da će država da ih štiti ali izgleda da je nestala i da ću opet morati da je tražim”, rekla je Tepić.

Dodala je da je do danas nisu kontaktirali iz tužilaštva povodom navoda protiv Dragana Markovića Palme.