Tepić: Grčić je žrtvovan zbog prisluškivanja Vučićevog oca, a ne zbog problema sa strujom

3
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić žrtvovan ne zbog loših rezultata u snabdevanju strujom već zbog toga što je “dirnuo u familiju”, odnosno zbog toga što je nedavno obelodanjeno da je napravio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, iz kojeg je dve godine bio prisluškivan i otac predsednika Andjelko Vučić.

“Od kada su radnici EPS-a nedavno obelodanili da je Grčić napravio i opremio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, a da je medju prisluškivanima bio i otac Aleksandra Vučića Andjelko pune dve godine, bilo je pitanje dana kada će ga Vučić otresti sa revera i svu krivicu za svoje kombinacije svaliti samo na Grčića”, navela je Tepić u saopštenju.

Prema njenoj oceni, Vučić se setio da zbog energetskog kolapsa u Srbiji okrivi samo Grčića da bi preskočio sebe, iako je upravo on za direktora EPS-a još u martu 2016. godine imenovao, kako se izrazila, “neobrazovanog i nesposobnog pečenjara”.

“A vadili su se i drugi, ćutanjem pred prekim sudom. Ćutala je i premijerka Ana Brnabić, iako joj je Grčić bio dobar dok je firmi njenog rodjenog brata Aseko prelio više od 40 miliona evra para gradjana. Ćutala je i ministarka Darija Kisić Tepavčević kojoj je Grčić bio dobar dok je firmi i njenog rodjenog brata Nites prelivao milione evra naših para iz budžeta”, navodi ona.

Tepić je rekla da svi pripadnici Srpske napredne stranke treba da to gledaju i da izvuku pouke iz toga.

“Svaki potpis koji ste stavili kao direktori, gradonačelnici, zamenici, članovi veća, platićete istom merom. Vrhovni nalogodavac ponižavaće vas kao krpe, dok smišlja kako sebe da spasi i glumi neobaveštenog, a na ledini pred tužilaštvom i sudom ostaviće vas same ma koliko mu sliku na zidu držali”, dodala je ona.

3 KOMENTARA

  1. Dva su analitička ugla posmatranja ovakve izjave nemetnula sledeća pitanja: 1. Da li je to ODBRANA za protivzakonito prisluškovanja bilo koga (ako je to tačno)? Da li treba da uvedemo u svaki veliki sistem mrežu za kontrolu i prisluškivanje gradjana? 2, Da li se time OPRAVDAVA i BRANE oni koji rukovode EPS-om (i nadležnim ministarstvom) zbog očiglednog pada elektroenegetskog sistema koji je povukao ogromne pare iz budžeta da bi se sistem revitalizivao? Svašta se izjavljuje i obavljuje,

  2. Ne zanima me to, interesuje me hoće li biti dovoljno zatvora i, što je još važnije za opstanak ove države i naroda – da li će mi zakonskim putem biti oduzeto sve što su opljačkali… ako neće da ne traćimo vreme, a da tražimo alternativna rešenja.

    • Zašto Tepić, a ne Marinika pa znaci navoda? Tepić mi nekako zvuči srpski pa dovodite ljude u zabludu!!!

Comments are closed.