“Teodosić nije otpisan. Lečiće se u Bolonji. Bio bi veliki udarac za nas da ne ide…”: Selektor Đorđević o povredi kapitena, posle druge pobede nad Litvancima

0
Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle druge pobede Orlova nad Litvanijom u okviru priprema za Svetsko prvenstvo da status Miloša Teodosića još uvek nije definitivan, prenosi Sport klub.

„Miloš još uvek nije otpisan. Pratićemo ga na dnevnom nivou, procenićemo da li može da izdrži nastup na Svetskom prvenstvu ili ne. Ako ne može, to će biti veliki udarac za nas“, rekao je Đorđević.

On je dodao ono što je potvrdio i klub koji vodi – Teodosić će se lečiti u Bolonji. „Teodosić će se vratiti u Srbiju po preporuci medicinskog osoblja srpske reprezentacije, koje će doneti odluku o tome da li će učestovati na Svetskom prvenstvu“, stoji u objavi kluba.

Đorđević je govorio i o pobedi svog tima protiv Litvanije.

„Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju. Utakmica je ponovo bila fizički veoma zahtevna i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku“, rekao je selektor, posebno istakavši zadovoljstvo pobedom protiv Litvanije na gostujućem terenu.

“Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo”, zaključio je Đorđević.