Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je da telefoni rade i vlasti iz Srbije su mogle da nazovu ako ih zanima odluka tamošnje vlasti da zasad neće otvoriti granicu prema Srbiji.

„Brnabić je mogla da pozove mene, Vučić Ðukanovića. Da mi idemo tamo i da pitamo šta da radimo, ne nikako. Ne polažemo nikome račune. Ozbiljno smo društvo i evropski se ponašamo. Nismo dobili primedbu ni od jedne zemlje u odnosu na odluku o granicama. Dobili smo samo čestitke”, rekao je Marković na konferenciji za novinare posle „premijerskog sata“, pišu podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, zanimljivo je da jedna konferencija za novinare na kojoj su najavljene odluke, može da izazove toliko bure i optužbi na račun Crne Gore.

„Mi se tako ne ponašamo. Srbija je među prvima zatvorila granicu i Srbija je država koja je odmah zabranila izvoz medicinske opreme za Crnu Goru. Srbija je zabranila izvoz pšenice, ali nismo reagovali na to, jer smo cenili da su to odluke vlasti Srbije“, naveo je Marković odgovarajući na pitanja novinara.

On poručio da se odluka Crne Gore da zasad ne otvori granice sa Srbijom zasniva na epidemiološkim standardima.

Komentarišući odluku srpskih vlasti da se ne dozvoli sletanje aviona Montenegro erlajnsa, Marković je kazao da je i to odluka srpskih vlasti te da se traži alternativa kao i u slučaju pšenice.

„Ona nije logična, nećemo tražiti objašnjenje za to“, rekao je Marković.

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Komentara

 1. Milojko
  28. мај 2020. 12:08

  Ma zašto ni zvali. Pred izbore im treba neki konflikt kao dimna zavesa za domaće probleme. To je već proveren recept još od Slobinih vremena.

 2. Srbin
  28. мај 2020. 15:41

  Splačina, zašto Hrvatska i Nemačka nisu otvorile granice za CG? Možda da ste uradili više od 30 testova bi znali.

 3. Bobby
  29. мај 2020. 11:06

  Да, да, признали сте Косово јер се "европски понашате" ? То су ваљда те "европске вр(иј)едности" ? А пет земаља те Европе није то учинило ! Море какав "Монтенегро ерлајнс",... имате ви још среће са овима овде на власти, не би ви мени ни ципелом загазили овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.