Taylor Swift u numeri „Carolina“ iz filma „Where The Crawdads Sing“

0
Foto: Carolina_Cover Artwork

Nakon veoma uspešnog izdanja „Red (Taylor’s Version)“, Taylor Swift predstavlja novu muzičku poslasticu! U pitanju je singl „Caroline“ koji će se naći u sklopu soundtrack izdanja predstojećeg filmskog ostvarenja Where The Crawdads Sing. Pesmu su producirali Swift i Aaron Dessner, koji je na numeri svirao bendžo, bas gitaru, mandolinu, klavir i sintisajzer. Uz singl, objavljen je i zvanični lyric video, a premijera filma, koji je adaptacija istoimenog romana iz 2018. godine autorke Delie Owens, očekuje se 15. jula.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Da pesmu prati mračnija atmosfera moglo se shvatiti iz objave koju je muzičarka podelila na društvenim mrežama pre izlaska izdanja: „Pre otprilike godinu i po dana napisala sam pesmu koja nosi priču o devojci koja je uvek živela spolja, gledajući unutra. Slikovito i doslovno. Suprotstavljenost samoće i nezavisnosti. Njena znatiželja i strah su se zapetljali. Njena uporna nežnost i svet koji ju je izdao.“

Foto: Universal Music Serbia

Stil numere priliči eri u kojoj je smešten sam film, muzika je snimljena korišćenjem isključivo instrumenata koji su bili dostupni pre 1953. godine, a kako bi bila još prikladnija svom okruženju, „Caroline“ je snimljena iz jednog tejka, bez popravki ili dodatnog snimanja.

Iako još uvek nije zvanično najavila nastavak „Taylor’s Version“ serijala, Taylor je do sada, pored album „Fearless (Taylor’s Version)“ i „Red (Taylor’s Version)“, objavila i dve numere sa „1989“ izdanja u novim verzijama – „This Love (Taylor’s Version)“ i „Wildest Dreams (Taylor’s Version)“. Publika je prvu mogla da čuje u trejleru serije „The Summer I Turned Pretty“, a drugu u najavi za dečiji film „Spirit Untamed“.

Izdanje „Carolina (From The Motion Picture „Where The Crawdads Sing“)“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/TaylorSwiftCarolina