“Tapuškovićev iskaz ne odgovara istini, nemam veze s grupom koja je predmet ovog postupka”: Stefanović se oglasio nakon saslušanja

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO)

“Povodom iskaza advokata Tapuškovića o postupku u kojem učestvujem kao svedok, a koji u većem delu ne odgovara istini, želim da istaknem da niti sam imao veze sa grupom koja je predmet ovog postupka, niti sam imao veze sa postupanjem policije i sa vraćanjem spornog vozila”, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović povodom istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem, prenosi Blic.

Stefanović je ovako reagovao nakon saslušavanja u tužilaštvu. Rekao je da “niko u lancu svih koji su pomenuti u postupku ne tvrdi da je on tražio da se to vozilo vrati”.

“To čak ne tvrdi ni osumnjičeni, koji je Tapuškovićev klijent, kako mi je tužilac predočio”, rekao je Stefanović.

“Takođe, nijedan član kolegijuma ministra unutrašnjih poslova nije dao bilo kakvu izjavu u istrazi, niti je tvrdio da je na kolegijumu ministra unutrašnjih poslova doneta bilo kakva odluka koja bi se ticala postupanja policije u vezi sa ovim slučajem”, dodao je Stefanović.

Ministar odbrane je naveo i da je “neistinita tvrdnja advokata Tapuškovića da je Stefanović negirao izjave različitih policajaca u istrazi”.

“Tvrdio sam da ne znam za njihova postupanja, jer mene nisu obaveštavali o tim odlukama. Da li su nekoga obavestili o njima i da li su postupali, to ne znam. Insistirao sam da je njihova jedina obaveza bila da postupaju po zakonu i da obaveste o svemu javnog tužioca i da mogu postupati samo po nalogu javnog tužioca”, rekao je Stefanović.

On je naglasio i da su “navodi da je negirao izjave sedmorice policajaca potpuna izmišljotina, niti su oni u tim istim izjavama rekli bilo šta što se vezuje za njega”.

“Nijedan od tih policajaca, u svojim izjavama, onako kako je to meni predočio javni tužilac, nije rekao da sam imao bilo kakve veze sa ovim slučajem, već je to isključivo tvrdio osumnjičeni, odnosno Tapuškovićev klijent, čije tvrdnje negiram”, naveo je Stefanović.

“Jasno mi je da Tapušković štiti svog klijenta, kao i da njegov klijent ima pravo da u iznošenju svoje odbrane iznosi i neistine, dok sam ja, kao svedok, obavezan da govorim istinu. Osumnjičeni iznosi svoju odbranu preko svog advokata na način kako misli da treba, a advokat Tapušković je već u današnjoj izjavi izneo niz neistina koje se tiču mog iskaza, o čemu može da posvedoči javni tužilac, kao i zapisnik iz postupka”, dodao je ministar odbrane.

Stefanović je istakao da “daje punu podršku nadležnim državnim organima da se svaki od ovih postupaka dovede do kraja i da otkriju veze svih, pa i iz policije, sa organizovanim kriminalnim grupama i uvek ću lično biti dostupan nadležnim državnim organima da pomognem u ovoj borbi”.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-485-specijalni-uskrsnji-broj/