Nebojša Stefanović saslušan u Višem tužilaštvu u svojstvu svedoka

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

U Višem tužilaštvu u Beogradu saslušan je ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao svedok u slučaju uhapšenog bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, koji je optužen da je naložio vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, pripadniku klana Veljka Belivuka.

Stefanović se pri dolasku na suđenje u zakazano vreme nije pojavio na glavnom ulazu Palate pravde, gde se nalaze brojne novinarske ekipe. On je prošao kroz garažu i ušao na sporedni ulaz, izbegavši da bude snimljen, prenosi N1.

Saslušanje je počelo u 10 sati a nešto posle 12 sati je završeno.

Papićev branilac Branislav Tapušković, koji je zatražio saslušanje Stefanovića kao svedoka odbrane, jedini se obratio medijima.

On je rekao novinarima ispred Palate pravde da se nada da će se danas valjda saznati ono najbitnije o blindiranim automobilima koji su se vozili po gradu, a da nad njima nisu obavljane adekvatne kontrole.

“Važno je da se sazna sve ono vezano za vraćanje blindiranog vozila Miljkoviću. Nadam se da će se danas to razrešiti”, rekao je on.

Tapušković je novinarima preneo i da je “Stefanović tužilaštvu rekao da ne zna ništa o blindiranim vozilima”, prenosi Blic.

Ponovio je da “Papić nije izdao nalog za vraćanje vozila, ali da jeste osoba koja je i dalje u vrhu MUP-a”, prenosi Blic.

Papićev branilac je ukazao i da je Papiću pritvor, određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, istekao pre sedam dana, a da su svi svedoci na koje bi mogao da utiče već ispitani, pa da ne postoji razlog da ne bude pušten na slobodu.

Papić je uhapšen u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Papić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. Papić je iznoseći odbranu istakao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima tadašnjeg ministra policije Stefanovića.