“Tamo daleko, daleko od sporta…”: Specijalni dosije o drami najboljeg svetskog tenisera svih vremena – Čitajte u Nedeljniku

0
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Ima onaj aforizam – nikad nemojte da se plašite da će danas biti smak sveta, jer je u Australiji već sutradan. U ovom slučaju, to bi glasilo, nemojte se plašiti da će danas da deportuju Novaka Đokovića, jer bi se to najverovatnije dogodilo kada je u Australiji već sutra.

Dok čitate ovaj tekst, Novak Đoković bi mogao da bude u avionu; dok se na Australijan openu bude sve pripremalo za njegov prvi meč na turniru koji ga može uvesti u istoriji – on bi mogao da bude u avionu. Dok ceo svet bude čekao da počne finale prvog ovogodišnjeg grend slema, da vidi da li će osvojiti 21. titulu sa najvećih turnira čime bi prestigao Federera i Nadala na večnoj listi – on bi mogao da bude u avionu.

Kada se izuzme ova činjenica, Novak Đoković je u Australiji pobedio.

Ceo ovaj slučaj, koji je najmanje sportski – festival je sveopšteg licemerja, svako ko se očešao o rečenicu “pravila treba da važe jednako za sve“, svesno ili nesvesno je zakoračio u licemerje – jer ništa ovde za Novaka Đokovića i Australiju nije bilo po principu jednakosti za sve.

Uostalom, priča o najboljem teniseru u istoriji ne može da bude priča kao o bilo kome.

U novom Nedeljniku čitajte specijalni dosije o “slučaju Novaka Đokovića”: Šta se sve dešavalo od trenutka kada je Novak Đoković zadržan na granici 6. januara u 6 ujutru / Kakve poruke su poslali australijski političari, a kakve pravni sistem / Ko je lagao, a ko dezinformisao / Kakav bi “doček” Novak imao na terenu (ako do njega napokon stigne) / Uloga Novakovih uverenja i Novakove porodice

Prvi put na jednom mestu celokupni izveštaj o slučaju koji je potresao planetu u prvim danima 2022. godine

Od sportske priče u koju se umešala politika, Novak Đoković se našao kao glavni lik australijskog političkog trilera, gde je sport samo pogodno okruženje u očekivanju turnira koji se nekada zvao “Happy Slam“. Ove godine, šta god da se dogodi, tako se neće zvati.

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 13. JANUARA. DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NSTORE.RS