Tajms: Jedan “superligaš” iz Engleske bi mogao da se povuče iz takmičenja zbog reakcije navijača…

0
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Najmanje jedan klub iz “velike šestorke” engleskih premijerligaša koji su prethodno odlučili da učestvuju u Superligi Evrope razmišlja da li da se povuče iz novog takmičenja usled zabrinutosti zbog obima protivljenja ovom novom formatu, uključujući i bes navijača, prenosi Tajms.

Razlozi su i unutrašnji nemiri u rukovodstvu kluba, jer deo izvršnog odbora smatra da posledice ovakve odluke mogu doneti više štete nego koristi.

UEFA je ostavila otvorena vrata za bilo koji od ukupno dvanaest superligaških klubova u slučaju da se predomisle, a predsednik Aleksander Čeferin jutros je direktno kontaktirao engleske klubove.

Iako upućeni u dešavanja oko Superlige insistiraju na tome da je svih dvanaest timova posvećeno projektu, Tajms ima informacija da bar jedan engleski klub vodi hitne interne rasprave o najboljem putu za svoj klub, a neki rukovodioci duboko su zabrinuti zbog besa svojih navijača koji su istakli da će bojkotovati klub.

Premijer liga i Fudbalski savez Engleske (FA) saopštili su danas da je ostalih četrnaet klubova jednoglasno odbacilo planove predloga nove Superlige Evrope.

“Premijer liga razmatra sve dostupne radnje kako bi sprečila napredak Superlige”, navodi se u saopštenju nakon sastanka klubova Premijer lige i FA.

Među osnivačima Superlige je šest engleskih klubova: Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester jnajted i Totenhem.

Premijer liga je navela da će nastaviti da radi sa drugim organizacijama, poput UEFA, FA i udruženja klubova kako bi zaštitila interese fudbala.

Takođe, pozvani su klubovi osnivači Superlige da odmah prestanu sa svojim učešćem u organizaciji tog takmičenja.

Premijer liga je zahvalila navijačima na podršci koju su iskazali po pitanju osporavanja Superlige.