“Taj film nećete gledati…”: Zorana Mihajlović o najavama da će biti tolerisana vožnja od 150 kilometara na sat

3
Foto: Tanjug

“Možete vi da vozite našim autoputevima brzo koliko želite, ali ne zaboravite da ćete da biti kažnjeni ako prekoračite 130 kilometara na sat. I tako će biti sve dok važi aktuelni zakon”, rekla je prva potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Blic navode da bi toleranicija na brzinu mogla biti povećana na 150 kilometara na sat.

“Ono što svi treba da znaju je da u Srbiji nema, niti će postojati bilo kakva tolerancija na nepoštovanje bilo kog zakona, pa i Zakona o bezbednosti u saobraćaju”, rekla je Zorana Mihajlović koja je ranije danas objasnila, da kada je reč o većoj toleranciji na vožnju preko 130 na sat, “taj film nećete gledati”.

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja koji je u ingerenciji MUP Srbije, upravo, kako kaže na njenu inicijativu, u maju prošle godine, povećana je maksimalna dozvoljena brzina na autoputevima sa dotadašnjih 120 kilometara na 130 kilometara na sat.

“To smo predložili kako bi Srbija uskladila svoje propise sa velikim brojem zemalja EU u kojima je ograničenje brzine na autoputevima upravo 130 kilometara na sat, ali i zato što su saobraćajni stručnjaci saglasni da kvalitet naših auto-puteva takav da je bezbedno voziti ovom brzinom”, dodala je ona.

Zorana Mihajlović je istakla da nema ništa protiv da MUP Srbije, ukoliko to želi, predloži promene zakona i povećanje maksimalne brzine.

“Ruku na srce, ne znam nijednu zemlju u EU u kojoj postoji ograničenje 150 kilometara na sat. Mnogi pominju autoputeve u Nemačkoj na kojima ne postoji ograničenje brzine, ali niko ne kaže da ti auto-putevi imaju satelitsko praćenje saobraćaja i da vozači koji se nebezbedno ponašaju na autoputu jako brzo budu zaustavljeni”, rekla je ministarka Mihajlović i zaključila da ne pristaje na toleranciju u kršenju bilo kog zakona i ne pristaje da tolerisanje kršenja zakona koji treba da omogući bezbednost vozača, motociklista, biciklista i pešaka.

3 KOMENTARA

  1. Али се зато “филм” са сатима, па и данима, чекања на границама редовно гледа, а све чешће се реприза гледа и на наплатним рампама. Нико ову државу не тера да толерише било какво кршење ниједног прописа, али не можете више доводити људе у заблуду “рекламом” о најкраћем путу између севера и југа Европе, а оно чекаоница без ограничења времена чекања. Према томе, урадите нешто да се овом земљом брже пролази и нико неће помињати брзину. А овако, људима је то једини “вентил” да некако надокнаде то чекање, а ми ту онда кажемо, поштоваће се закон. А закона за улазак у Србију и чекање на плаћање путарине нема ! Према томе, има ту и превише посла за вас од изјаве о филмовима, који ви годинама марљиво не радите.

    • Ne lupaj gluposti životari, jedini ventil da se divlja na autoputu. Nešto se čudno dešava sa našim narodom mnogo gledaju filmove

      • Да ја не лупам, потврђују извештаји саобраћајне полиције о дивљању странаца на српским ауто-путевима. Када би имао “м” од мозга, можда би некада нешто и разумео.

Comments are closed.