“Taj dečko je potpuno nenormalan. Umesto da uzimamo nešto dobro iz NBA lige, mi uzimamo ono što ne valja…”: Kari Pešić o zahtevima sindikata igrača iz Evrolige

0
Foto: Profimedia

Košarkaši Barselone savladali su jadranskog šampiona Crvenu zvezdu u četvrtom kolu Evrolige, a trener Blaugrane, Svetislav Pešić, po završetku utakmice održao je zanimjivu konferenciju za novinare.

On je bio oduševljen toplim dočekom navijača, govorio je vrlo pozitivno o crveno-belima, a posebnu pažnju je posvetio povredama i gustom rasporedu koji igrači imaju.

“Uvode se neka nova pravila, da pripreme počinju vrlo kasno, da nema dovoljno vremena. Sad onaj Nahbar hoće da pripreme počinju 24. avgusta, on nije normalan dečko. Umesto da uzmemo iz NBA nešto što valja, mi uzimamo ono što ne valja. Kako da pripreme počnu 24. avgusta, kad se Superkup Španije igrao recimo 21. avgusta. On je stvarno nenormalan”, rekao je Pešić uz ciničan osmeh.

On je naglasio da nije samo Barselona u problemima sa povredama. 

“Sve ekipe koje su dale mnogo igrača tokom leta, imale su problem sa povredama. Ne znam zašto nas ne pitaju za metodiku treninga, što nema nikakvih konsultacija. To nije dobro za Evroligu. Samo treningom možeš da se izboriš. Publika ne dolazi da gleda Pešića, nego igrače. Moraš da budeš fizički i mentalno spreman”, objasnio je Kari.

Govorio je i o reprezentaciji i rezultatu Orlova na Mundobasketu.

“Očekivali smo malo više, ovde živimo. Ni u ona vremena kad je postojala Jugoslavija, nismo uvek osvajali medalje. Šteta što jedna generacija koja ima potencijal, koja još nije ostvarila ciljeve nije napravila rezultat. Oni koji su vodili igrače, treba da naprave dobru analizu. Napravili smo štetu što se nismo kvalifikovali za OI, polako bismo u tom slučaju napravili stručni štab. Nadam se da neće biti druge štete i da na kraju ne odemo uopšte na OI. Mislim da će u Savezu napraviti neke odluke da se ide dalje. Srbija kao zemlja košarke mora profesionalno da se ponaša. Mi u KSS nemamo nijednog profesionalnog trenera. Kontinuitet može da se ostvari kroz kontinuirani stručni rad, koji mogu da rade samo ljudi koji su 365 dana u Beogradu i koji rad”, detaljno je objasnio Pešić.

Na kraju je rekao da je uvek otvoren za rad sa mladim trenerima.