Tadić: Trebalo je izaći na lokalne izbore, ovako opozicija bojkotuje građane

2
Foto: Igor Pavićević

Govoreći o opoziciji i kampanji bojkota, bivši predsednik Srbije Boris Tadić kaže da se on ne zalaže ni za bojkot ni za izlazak na izbore, već za – jedinstvenu odluku, prenosi N1.

“Ja mislim da pre svega treba doneti jedinstvenu odluku. Ne izbegavam odgovor, već mislim da je važnije od toga da li će neke stranke izabrati izbore ili bojkot, da imamo jedinstvenu odluku – da ili idemo na izbore ili idemo u bojkot”, naglasio je lider SDS.

On kaže i da ne znači da ako učestvujete u bojkotu, da radite protiv Vučića. Niti da, dodaje, ako izađete na izbore, da sarađujete sa SNS.

Možete ne učestvovati na izborima na način koji odgovara Vučiću, a možete i učestvovati na izborima na način koji ne odgovara Vučiću, dodao je.

“Ja neću da optužujem nikoga od ovih koji učestvuju na izborima da sarađuju s Vučićem, ali dolazi dan kada će se kroz praksu to videti…čak i to da li su neki učestvovali u bojkotu na način da su samo statirali u kukuruzu…Jer, ako i ne radite ništa, i to ide u korist Vučiću”, naglasio je lider SDS.

Tadić misli da je bilo potrebno napraviti “fleksibilan model” u pogledu izlaska na izbore.

“Moglo se izaći pred građane, kada bojkotujete republičke izbore, vi bojkotujete Vučića, ali kada bojkotujete lokalne izbore, vi najviše bojkotujete građane. Ja razumem kolege iz opozicije zašto se išlo na bojkot na svim nivoima, jer bi se, kako su rekli, poslala pogrešna poruka. Ali, imali smo dovoljno vremena da ubedimo građane, da izborimo se za određene lokalne sredine, i da odatle pravimo novu organizaciju”, naglasio je Tadić.

SDS je, kaže Tadić, danas predložila strankama opozcije novi predlog, kako ga je nazvao, ideju očuvanja jedinstva.

“Sačekaću reakciju kolega iz opozicije, pa ću izaći u javnost, nije ni taj predlog savršen, ali predlažemo ono što je moguće u datim okolnostima”, zaključio je Tadić.

2 KOMENTARA

  1. “Gospodin” Tadic je politicki mrtvac. Sve njegove ideje su nazadne. EU je jasno i glasno rekla sta misli o bojkotu izbora. “Politika” koju zastupaju Tadic, Lutovac, Djilas, Trifunovic, Obradovic i Jeremic nije prihvatljiva nigde sem kod pristalica ove nazovi opozicije. Nemaju ideju,nemaju program kojim bi pobedili na izborima. Zato neka se bolje spreme ako misle ozbiljno da se bave politikom i vodjenjem drzave.

Comments are closed.