Tadić: “Situacija na severu Kosova je direktna posledica interesa Vučića i Kurtija zbog izbora”

1
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak “direktna posledica interesa” koji se tiču predizbornih kampanja premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi.

“Suština ove situacije je upotrebna vrednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspeha Kurtija na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Vučića na parlamentarnim i predsedničkim u Srbiji”, rekao je on za list Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane nerešeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica ROSU izveo Kurti.

“Ne bih upotrebio vojsku zbog spora oko automobliskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogromom. To je sramno i kukavički”, dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi “sebičnim interesima Vučića i Kurtija”.

1 KOMENTAR

  1. Господине Тадићу, очигледно си изгубио смисао са реалношћу, мислиш да је српски народ сисао весла те да незна ко си ти и шта си урадиу Србији. Празно, да не кажем смешно ти је образложење. Српски народ добро види ситуацију и последице твоје политике с`којом си за мало признао независност КиМ!

Comments are closed.