Posle objavljivanja poverljivih dokumenata u Jutarnjem programu televizije Pink, predsednik Aleksandar Vučić doveo je u pitanje bezbednost zemlje, prekršio je Bečku konvenciju, izvršio krivično delo i to sve sa pozicije predsednika države, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, prenose mediji.

Tadić je izjavio da je Vučić „potpuno nekompetentan da obavlja funkciju predsednika države u pravnom smislu“.

„Svaki njegov nastup je lišen bilo kakve inteligencije i to je apsolutna činjenica“, rekao je Tadić na konferenciji za medije.

On je izjavio da je Vučić, otkrivši ime zvaničnog predstavnika francuske obaveštajne službe Žorža Uria, uradio nešto što se dešava prvi put u istoriji Evrope i time je osramotio Srbiju.

Tadić je upitao da li je Vučić skinuo odluku „državne tajne“ sa dokumenata koja je javno objavio, i u čijem je interesu, odnosno da li je javni interes da otkriva mrežu obaveštajaca u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Vučić je potvrdio sve ono o čemu je on pričao, a to je da nije bio prisluškivan u vreme kada je on bio predsednik Srbije.

Upitan da pojasni kada će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića, Tadić je rekao da će to uraditi kada je pripreme njegovi pravni savetnici i drugi advokati koji budu želeli da se pridruže.

„Otvaram mogućnost svim advokatima da učestuju u tom pravnom procesu, otvaramo konkurs za zagovorenike slobode među advokatima, a Vučiću bi bilo najpametnije da zaćuti“, poručio je Tadić.

Komentara

  1. sara
    3. август 2019. 11:59

    “Otvaram mogućnost svim advokatima da učestuju u tom pravnom procesu, otvaramo konkurs za zagovorenike slobode među advokati ma, a Vučiću bi bilo najpametnije da zaćuti”, poručio je Tadić. Kakve li gluposti priča ovaj čovek!!. Mora da ga je istina zabolela pa zapenio!!!.

  2. Mikica
    5. август 2019. 09:05

    Tadicu nas.Pametan si I ovaj siromasni narod ove nesrecne drzave daje ti ovlascenje da se boris protiv lazi.Ovo je nemoguce sta oni rade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.