Tadić nosilac liste za republičke izbore, Duško Vujošević kandidat za gradonačelnika: “Nemam nameru da se previše bavim politikom, kandidatura je građanski gest…”

0
Igor Pavićević

(Beta) – Koalicija “Boris Tadić – Ajmo ljudi” predstavljena je danas u Medija centru, nosilac liste za republičke izbore biće lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić, a kandidat za gradonačelnika Beograda biće košarkaški trener Duško Vujošević.

“Hoćemo da mobilišemo građane da ponovo učestvuju u izborima. Nalazimo se u kompleksnim okolnostima u kojima se ponovo borimo za demokratiju”, rekao je Tadić na konferenciji za medije.

Vujošević je rekao da nema nameru da se previše bavi politikom i da je kandidatura za gradonačelnika Beograda njegov građanski gest.

“Davno sam uvideo prirodu ove vlasti i nisam hteo da se zavučem ‘pod kamen’. Osećam ovo kao čast i obavezu”, rekao je on.

Koaliciju “Boris Tadić – Ajmo ljudi” čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, Pokret 1 od 5 miliona, Pokret Tolerancija, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Stranka Crnogoraca i Bošnjačka građanska stranka.

Lider Nove stranke Aris Movsesijan kazao je da izbori treba da budu “praznik demokratije”. “Srbija mora da bude moderna i demokratska zemlja”, rekao je on.