“SZO je upozorio, ali ta pohlepa za novcem…”: Kad slovenački premijer “šalje poruke” zemljaku na čelu UEFA

0
Foto: Profimedia

Aleksander Čeferin, aktuelni predsjednik UEFA, komentarisao je kako su vlasti u njegovoj Sloveniji reagovale na epidemiju koronavirusa, što se nikako nije dopalo premijeru tamošnjem Janezu Janši.

“Ta Vlada mora reći da je situacija ozbiljna, ali isto tako mora dati i nadu ljudima, jer ne možemo svaki dan govoriti gde će eksplodirati. Pandemija će jednom da se završi i moramo da imamo pozitivniji pristup, jer ćemo imati kolaps ekonomije”, rekao je Čeferin u intervjuu za Ekipa24, a prenelwe su zagrebačke Sportske novosti.

Prema nekim spekulacijama, Čeferin bi posle mandata u Nionu mogao da iskaže i političke ambicije kod kuće.

Premijer Janez Janša je, kako navode SN, ekspresno odgovorio i nije nimalo štedio svog “potencijalno budućeg političkog oponenta”.

“To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez, to je bilo širenje opasnosti koja nije zaobišla ni Sloveniju”, govorio je Janša i ciljao na utakmicu Atalante i Valensije.

“To je bila biološka bomba nakon koje više ništa nije bilo isto. Čak i posle upozorenja Svetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem”, uzvratio je Janša.