“Svi ruski generali su stradali od snajperske vatre što svedoči o nivou lošeg rukovođenja i lošeg planiranja aktivnosti”: Analiza Ljubodraga Stojadinovića u novom Nedeljniku

0
Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP/Beta

Stručnjaci i poznavaoci vojne problematike Ljubodrag Stojadinović, vojno-politički komentator, i Petar Vojinović, urednik portala “Tango six”, analizirali su za ovaj broj Nedeljnika dosadašnji tok rata, i govorili o taktici, (ne)sposobnosti agresorske armije, lošem planiranju, prekinutoj komunikaciji i oružju koje odnosi prevagu u dosadašnjim borbama.

Stojadinović ukazuje na jedan operativni obrt koji je nastao, ne samo zbog loših obaveštajnih podataka koje su imali već i zbog loše kriptozaštite, što je dovelo do likvidacije više ruskih generala.

“To se nikad ne dešava. Razbijanjem tih čvorišta veze i tih sredstava za komunikaciju, Rusi su praktično uništili i svoje platforme za kriptozaštitu, pa su otvoreni signali omogućili snajpersku vatru na mestu gde je bio zamenik komandanta Armije general Gerasimov. Svi ruski generali su stradali od snajperske vatre što svedoči o nivou lošeg rukovođenja i lošeg planiranja aktivnosti – i u pogledu manevara, maršovskog poretka, rasporeda snaga i pozicioniranja komandnih mesta”, kaže Stojadinović.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 24. marta

Svi čitaoci na poklon dobijaju Mond diplomatik na srpskom jeziku

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs