Svi detalji i cela optužnica protiv grupe Belivuka i Miljkovića (1): “Ko je sve optužen”, “klanica u Ritopeku”, “ko je patio najviše”…

0
Optužnica protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i fotografija: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Optužnica protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sa svim detaljima, fotografijama i Skaj porukama, dostavljena je Nedeljniku ovog utorka, na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Ta optužnica je postala pravosnažna na sednici Krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, održanoj 27. septembra 2021. godine. Tada je doneto rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Veljka Belivuka i još 29 osoba.

„Imajući u vidu da okrivljeni i branioci nisu podneli žalbu u zakonskom roku od dana dostavljanja rešenja, to je rešenje o potvrđivanju optužnice postalo pravnosnažno, a optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal (…) stupila je na pravnu snagu”, saopšteno je iz Višeg suda.

Nedeljnik je u štampanom izdanju analizirao ključne detalje ove optužnice, a u narednim danima na sajtu www.nedeljnik.rs objavljivaćemo skoro celu optužnicu (sa neznatno izmenjenim lektorskim ispravkama), kao i sve Skaj poruke koje su sastavni deo spisa, naravno uz zaštitu ličnih podataka i obzir prema porodicama žrtava.

Napomena: Jedino što nećemo objavljivati su fotografije zločina, čak ni zatamnjene, koje su sastavni deo ovog pravnog akta.

***

Belivuk prijavio da zarađuje 60.000 dinara, Miljković završio Fakultet za menadžment u sportu, Draganić vlasnik „Žurnala”: Ko se sve nalazi na optužnici i čime se sve bave

1. VELjKO BELIVUK, zvani Velja, JMBG ***, od oca N.i majke B., devojačko prezime majke M., rođenog dana **.**.1985. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem, u Beogradu, Opština Novi Beograd, ***, neprijavljeno u Beogradu, *** sa završenom srednjom mašinskom školom, državljanin Republike Srbije, oženjenog, ***, vlasnik automobila marke „Škoda Superb”, 2016. godište, supruga ***, zaposlen u podrumu pića kao koordinator i mesečno zarađuje oko 60.000,00 dinara, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije, i to presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu K-4234/10 od 25.02.2016. godine, zbog krivičnog dela iz člana 121. stav. 1. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) meseci i 15 (petnaest) dana, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu SPK-478/16 od 20.10.2016. godine, zbog krivičnog dela iz člana 344. stav. 2. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine izdržavanjem kod kuće, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

2. MARKO MILjKOVIĆ, JMBG ***, od oca M.i majke M., devojačko prezime majke V, rođenog dana **.**.1991 godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Opština Palilula, ***, neprijavljeno boravi u Beogradu, ***, sa završenim Fakultetom menadžera sporta, nezaposlenog, državljanina Republike Srbije, oženjenog, ***, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije osuđivan i to presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu K-4678/13-SPK-346/17 od 27.04.2017. godine, zbog krivičnog dela iz člana 344. stav. 2. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) meseci uslovno na 3 (tri) godine, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

3. MILOŠ BUDIMIR, JMBG ***, od oca M.i majke N., devojačko prezime majke R., rođenog dana **.**.1984. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Palilula, ***, neprijavljeno u Beogradu, ***, sa završenom srednjom elektrotehničkom školom, državljanin Republike Srbije, oženjen, ***, nezaposlenog, izdržava se od povremenih poslova obezbeđenja i preprodaje polovnih automobila i mesečno može da zaradi oko 2.500 evra, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije i to presudom Višeg suda u Beogradu SPK-113/14 zbog krivičnog dela iz člana 246. stav. 1. KZ i krivičnog dela čl. 348. stav. 3. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 2 (dva) meseca, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

4. MARKO BUDIMIR, zvani Buda, JMBG ***, od oca M.i majke N., devojačko prezime majke R, rođenog dana **.**.1988. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Palilula, ***, neprijavljeno u Beogradu, ***, sa završenom srednjom politehničkom školom, državljanin Republike Srbije, oženjenog, ***, bez pokretne i nepokretne imovine, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije i to presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu K-252/11 od 23.07.2012. godine, zbog krivičnog dela iz člana 204. stav 1. na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) meseci uslovno na (tri) godine, presudom Trećeg osnovnog suda u BEogradu K-260/14 od 01.08.2015. godine, zbog krivičnog dela iz člana 121. stav. 2. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, uslovno na 5 (pet) godina, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

5. SRĐAN LALIĆ, JMBG ***, od oca N.i majke M., devojačko prezime majke B., rođenog dana **.**.1985. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Rakovica, ***, telefon 06***, sa završenim fakultetom, državljanin Republike Srbije, neoženjen, ***, vlasnik stana površine 40 m2, *** nezaposlenog, trguje bitkoinima na berzi i mesečno može da zaradi oko 1.300 evra, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije neosuđivan, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

6. NEBOJŠA JANKOVIĆ, JMBG ***, od oca Lj.i majke V., devojačko prezime majke S., rođenog dana **.**.1971. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Čukarica, ***, neprijavljeno u Beogradu, ***, telefon ***, sa završenom srednjom ekonomskom školom, državljanin Republike Srbije, razveden, ***, živi u vanbračnoj zajednici ***., poseduje stan površine oko 70 m2 ***, lokal površine 22 m2, ***, stan *** u vlasništvu ***, trenutno nezapolenog, izdržava se od ušteđevine, do marta 2019. godine bio je zaposlen u Centralnom zatvoru, vanbračna supruga *** i mesečno zarađuje oko 60.000,00 dinara, vlasnika vozila marke „Nisan iks trejl” 2006. godina proizvodnje, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije neosuđivan, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

7. VLADO DRAGANIĆ, JMBG***, od oca M.i majke G., devojačko prezime majke A., rođenog dana **.**.1974. godine u mestu Foča, opština Gračac, Republika Hrvatska, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, ***, sa završenom sredom trgovačkom školom, državljanina Republike Srbije, oženjenog,***, od imovine poseduje kuću na adresi *** površine 300 m2, stečena po osnovu gradnje 2003. godine, na placu površine 4 ara, neuknjižena nepokretnost, poseduje garažu na adresi u Beogradu, *** površine 12 m2, stepena po osnovu kupovine 2020. godine, po ceni u iznosu od 9.500 evra, stan na adresi prebivališta vlasništvo ***, stečen po osnovu kupovine po ceni od 136.000,00 evra, poseduje zemlju u Slancima, opština Palilula, površine nešto iznad hektara, stečena po osnovu kupovine 2002. godine, izdržava se od ugostiteljstva, vlasnik kafića „Žurnal” u Beogradu, na adresi ***, u iznajmljenom prostoru i tako ostvaruje mesečnu zaradu od oko 1.000 evra, supruga ***, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

8. BOJAN HRVATIN, zvani Fabula, JMBG ***, od oca Z.i majke B., devojačko prezime majke L., rođenog **.**.1983. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Čukarica, ***, neprijavljeno boravi u Beogradu,***, telefon ***, državljanina Republike Srbije neoženjenog, živi u vanbračnoj zajednici, ***, ***, sa završenom osnovnom školom, bez pokretne i nepokretne imovine, pokojni otac vlasnik stana na adresi prebivališta, osuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije presudom Višeg suda u Beogradu K 4178/10 od 22.12.2011 godine na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zbog krivičnog dela ubistva iz člana 114 stav 2 KZ-a.

9. DEJAN TEŠIĆ, JMBG ***, od oca M.i majke M., devojačko prezime majke Đ., rođenog **.**..1982. godine u Vrpcu, sa prijavljenim boravištem u Beogradu, ***, neprijavljeno u Beogradu, ulica ***, državljanin Republike Srbije, razveden ***, živi u vanbračnoj zajednici, po zanimanju fitnes trener, sa završenom Višom kriminalističkom školom, otac i majka vlasnici stana u Vršcu, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije presudom Osnovnog suda u Staroj Pazovi K-1271/11 od 07.03.2016. godine, zbog krivičnog dela iz člana 329. stav. 1. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) meseca uslovno na 1 (jednu) godinu, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

10. NIKOLA SPASOJEVIĆ, zvanog Spale, JMBG ***, od oca I.i majke S., devojačko prezime majke P., rođenog **.**.1991. godine u Valjevu, sa prebivalištem u Beogradu, Zvezdara, ***, kod ***, a boravi u ***, ne zna ime stanodavca, telefon 06***, državljanin Republike Srbije, po zanimanju brodovođa, živi u vanbračnoj zajednici, ***, sa završenom srednjom školom, bez imovine na svoje ime, nezaposlen, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije neosuđivan nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

11. NEMANjA ĐURIĆ, zvanog Đura, JMBG ***, od oca R.i majke Z., devojačko prezime majke M., rođenog **.**. 1985. godine u Beogradu, sa prebivalištem u Beogradu, Palilula, ***, državljanin Republike Srbije, oženjenog, ***, sa završenom srednjom građevinskom školom, po zanimanju kuvar, ne poseduje ništa od imovine, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije neosuđivan nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

12. NEMANjA LAKIĆEVIĆ, zvanog „Čipi”, JMBG ***, od oca R.i majke J., devojačko prezime majke G., rođenog **.**.1979. godine u Beogradu, sa neprijavljenim boravištem u Beogradu, ***, prijavljenim boravištem u Beogradu, ***, državljanin Republike Srbije, živi u vanbračnoj zajednici, ***, po zanimanju građevinski tehničar, sa završenom srednjom građevinskom školom, od imovine poseduje stan u Beogradu, ***, menjačnicu „Rebeka finans”, po kom osnovu mesečno zarađuje oko 1.000 evra, ***, on je vlasnik stana u Beogradu, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije i to presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu K-620/16 od 06.07.2016. godine, zbog krivičnog dela iz člana 344. stav 2. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) meseci uslovno na 2 (dve) godine, presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu K-611/19 od 17.06.2019. godine, zbog krivičnog dela iz člana 246a. stav 1. KZ na novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

13. MARKO ANDRIĆ, zvanog „Mare” i „Kuzman”, JMBG ***, od oca A.i majke R., devojačko prezime majke S., rođenog **.**. 1987. godine u Nišu, državljanin Republike Srbije, razveden, ***, živi u vanbračnoj zajednici, po zanimanju diplomirani ekonomista bez zaposlenja, izdržava se od pomaganja verenici u njenom butiku, sa završenim Ekonomskim fakultetom „Fabus” u Sremskoj Kamenici, od pokretne imovine poseduje stan koji je dobio u nasledstvu od babe, u *** u Nišu, površine oko 50 m2, roditelji ***, površine između 50 i 60 m2, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije i to presudom Opštinskog suda u Nišu KŽ-1722/07 od 29.11.2007. godine, zbog krivičnog dela iz člana 344. stav. 2. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, presudom Osnovnog suda u Nišu 10K-960/14 od 27.10.2015. godine zbog krivičnog dela iz člana 23. stav 1. Zakona o javnom redu i miru u trajanju od 4 (četiri) meseca zatvora, presudom Osnovnog suda u Nišu 11 K-388/13 od 09.12.2014. godine zbog krivičnog dela iz člana 344. stav 2. KZ, na kaznu zatvora uslovno u trajanju od 9 (devet) meseci uslovno na 2 (dve) godine, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 09.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

14. VLADE GEORGIEV zvanog „Sekula”, JMBG ***, od oca J.S.i majke M., devojačko prezime majke K., rođenog **.**.1982. godine u Loznici, sa prebivalištem u Loznici, ***državljanin Republike Srbije, oženjenog, ***, po zanimanju ekonomista, sa završenim Ekonomskim fakultetom u Beogradu, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

15. ALEKSANDAR VUČELjIĆ zvanog „Sale”, JMBG ***, od oca D.i majke Lj., devojačko prezime majke Z., rođenog **.**.1981. godine u Beogradu, sa prebivalištem u Beogradu, ***, i neprijavljenim boravištem u Beogradu, *** , broj telefona ***, državljanina Republike Srbije, oženjenog, ***, po zanimanju birotehničar, sa završenom Pravnom birotehničkom školom, zaposlenog na mestu direktora knjigovodstvene agencije „Glorijeta”, kao i zakonski zastupnik rent-a-kar firme „B&B drive”i „South car” i mesečno zaradi prosečno preko 2.000 evra, ***, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije, i to presudom Višeg suda u Beogradu K-15148/10 od 15.10.2010. godine, zbog krivičnog dela iz člana 246. stav. 3. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) meseca uslovno na 2 (dve) godine, presudom Višeg suda u Beogradu K-3175/10 od 14.11.2012. godine, na kaznu zatvora u trajanju od 7 (sedam) godina, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu K-8361/13 zbog krivičnog dela iz člana 344. stav. 2. KZ i krivičnog dela iz člana 348. stav 4. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) godina, ne vodi se postupak za drugo krivično delo, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

16. MILOVAN TADIĆ zvanog „Miksa”, JMBG ***, od oca M.i majke V., devojačko prezime majke P., rođenog **.**.1987. godine u Beogradu, sa prebivalištem u Beogradu, Palilula, ***, a neprijavljeno boravi u ***, telefon ***, mobilni telefon ***, državljanin Republike Srbije, živi u vanbračnoj zajednici, ***, po zanimanju tehničar bezbednosti, sa završenom Visokom poslovnom školom, bez imovine na svoje ime, supruga zaposlena ***, nezaposlenog, bio je zaposlen do 01.01.2021. u firmi za obezbeđenje „T&T Security”, zarađivao je oko 30.000 dinara mesečno, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije i to presudom Prvog opštinskog suda u Beogradu K-347/02 od 12.09.2002. godine, zbog krivičnog dela iz člana 165. stav. 1. ukorom, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu SPK-619/17 od 15.07.2017. godine, zbog krivičnog dela iz člana 348. stav 1. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 7 (sedam) meseci uslovno na 3 (tri) godine, po sopstvenom kazivanju vodi se postupak za drugo krivično delo pred Višim sudom u Beogradu, za krivično delo teška telesna povreda, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

17. FILIP IVANOVSKI zvanog „Fila”, JMBG ***, od oca J.J. i majke S.Lj., devojačko prezime majke G., rođenog **.**.1991. godine u Pančevu, sa neprijavljenim prebivalištem u Pančevu, ***, neprijavljenim boravištem u Pančevu, ***, državljanin Republike Srbije, živi u vanbračnoj zajednici, ***, ***, zaposlenog u unutrašnjoj kontroli JKP Pančevo, sa završenom srednjom poljoprivrednom školom, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

18. ŽELjKO KODžIĆ, JMBG ***, od oca B.i majke J., devojačko prezime majke I., rođenog **.**. godine u Beogradu, sa prebivalištem u Beogradu, ***, državljanin Republike Srbije, živi u vanbračnoj zajednici, ***, zaposlen u Ministarstvu pravde na poslovima unutrašnjeg obezbeđenja lica lišenih slobode, sa završenom srednjom mašinskom školom, vlasnik kuće na adresi stanovanja u Beogradu, ***, kao i poljoprivredno zemljište koje je nasledio od oca, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

19. SLAĐANA SEKULIĆ, JMBG ***, od oca D.i majke M., devojačko prezime majke V., rođene **.**.1981. godine u Loznici, sa prebivalištem u Loznici, ***, telefon ***, državljanka Republike Srbije, živi u vanbračnoj zajednici sa okr. Vladom Georgievim (ranije Dragan Sekulić), ***, po zanimanju ekonomista, sa završenim Ekonomskim fakultetom, od pokretne imovine poseduje vikendicu u Tršiću i građevinski plac površine oko 20 ari sa poslovnim objektima površine oko 600 m2 u Loznici, zaposlena u „ALKZ” DOO, veleprodaja pića i garderobe, mesečno zarađuje oko 60.000,00 dinara, a otkako je počela korona prima minimalac oko 32.000,00 dinara, neosuđivana prema izveštaju iz kaznene evidencije nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

20. BORIS KARAPANDžIĆ, JMBG- ***, od oca J.i majke G., devojačko prezime majke I., rođenog **.**.1987. godine u Beogradu, sa prebivalištem u Kovinu, ***, državljanin Republike Srbije, živi u vanbračanoj zajednici, ***. po zanimanju mašinski tehničar, sa završenom srednjom mašinskom školom, od imovine poseduje stan površine 67 m2, ***, koji mi je nasledstvo od oca, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije, i to presudom Višeg suda u Beogradu K-697/12 od 03.06.2013. godine, zbog krivičnog dela iz člana 246. stav 1. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu K-424/15 od 03.12.2015. godine, zbog krivičnog dela iz člana 348. stav. 1. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 7 (sedam) meseci, i novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 dinara, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu K-8361/13 od 07.04.2016. godine, zbog krivičnog dela iz člana 344. stav. 2. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine, po sopstvenom kazivanju vodi se postupak protiv njega pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, za krivično delo nasilničko ponašanje, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

21. NIKOLA STEFANOVIĆ, JMBG ***, od oca A.i majke B., devojačko prezime majke D., rođenog **.**.1987. godine u Beogradu, sa prebivalištem u Beogradu, ***, telefon ***, državljanin Republike Srbije, oženjenog, ***, po zanimanju elektrotehničar računara, sa završenom srednjom elektrotehničkom školom, od imovine poseduje stan površine 85 m2, na adresi stanovanja, vikendicu površine 50 m2 na Kosmaju, auto „BMW 3″ reg. oznaka ***, 2019. godina proizvodnje, skuter „Jamaha T-maks”, supruga vlasnik stana površine 50 m2, zaposlen u svojoj firmi- „Performans motors” i mesečno zarađuje 1.000-2.000 evra, supruga zaposlena i mesečno zarađuje oko 50-60.000,00 dinara, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

22. VLADIMIR GREK, JMBG ***, od oca P.i majke D., devojačko prezime majke Z., rođenog **.**. 1984. godine u Pančevu, sa prebivalištem u Pančevu, ***, telefon ***, državljanin Republike Srbije, neoženjenog, ***, po zanimanju građevinski tehničar za visoku gradnju, sa završenom srednjom školom, bez nepokretne i pokretne imovine, ***, zaposlen u JKP „Higijena” Pančevo i mesečno zarađuje oko 63.000,00 dinara, osuđivan prema izveštaju iz kaznene evidencije i to presudom Višeg suda u Pančevu 1K51/15 od 21.04.2016. godine, zbog krivičnog dela iz člana 246. stav 1. KZ, na kaznu zatvora sa izdržavanjem kod kuće u trajanju od 6 (šest) meseci, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu 3SPK-12/21 od 21.01.2021. godine zbog krivičnog dela iz člana 246-a. stav 1. KZ, na novčanu kaznu u iznosu od 150.000,00 dinara, po sopstvenom kazivanju vodi se postupak protiv njega pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, za krivično delo nasilničko ponašanje, nalazi se u pritvoru od 06.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

23. ALEKSANDAR ŠĆEPANOVIĆ zvanog „Aca” i „Šćepan”, JMBG ***, od oca Ž. i majke M., devojačko prezime majke P., rođenog **.**.1997. godine u Đakovici, sa prebivalištem u Beogradu, ***, državljanina Republike Srbije, neoženjenog, ***, po zanimanju saobraćajni tehničar, bez zaposlenja, sa završenom srednjom saobraćajnom školom, ne poseduje pokretne i nepokretnu imovinu, ***, izdržava se od ušteđevine od poslova u Nemačkoj, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije, vodi se postupak protiv njega pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344. KZ-a, nalazi se u pritvoru od 11.02.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

24. ALEKSA ŠEJIĆ, JMBG ***, od oca D.i majke J., devojačko prezime D., rođenog **.**.2000. godine u Prokuplju, sa prebivalištem u Vladičinom Hanu, ***, državljanina Republike Srbije, neoženjenog, ***, po zanimanju konobar, bez zaposlenja, izdržava ga majka, sa završenom gimnazijom „Svetozar Marković” u Surdulici, stan na adresi prebivališta u vlasništvu ***, površine oko 40-45 m2, osuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije, i to presudom Osnovnog suda u Surdulici K-123/19 od 22.01.2020. godine, koja je postala pravnosnažna 24.06.2020. godine, zbog krivičnog dela iz člana 204. stav 1. KZ, na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine sa rokom provere od 3 (tri) godine, ne vodi se drugi krivični postupak, nalazi se u pritvoru od 05.03.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

25. MIJAT SIMEUNOVIĆ, JMBG ***, od oca D.i majke M., devojačko prezime majke Đ., rođenog **.**.1999. godine u Loznici, sa prijavljenim prebivalištem u Ugrinovcima, ***, neprijavljenim boravištem u Ugrinovcima, ***, telefon ***, državljanina Republike Srbije, neoženjenog, ***, po zanimanju tehničar za kompjutersko konstruisanje, bez zaposlenja, izdržava se od povremenih poslova sa zaradom u iznosu od oko 40.000,00 dinara, sa završenom srednjom tehničkom školom „Zmaj”, ne poseduje ništa od pokretne i nepokretne imovine na svoje ime, roditelji imaju kuću u BiH ***, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije ne vodi se drugi krivični postupak, nalazi se u pritvoru od 20.05.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

26. MILOŠ LUKIĆ SELAK, JMBG ***, rođenog **.**.2000. godine u Somboru, od oca Đura i majke Jelene, devojačko prezime majke L., sa prebivalištem u Odžacima***, telefon ***, državljanina Republike Srbije, neoženjenog, ***, student arapskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, bez nepokretne imovine, od pokretne poseduje automobil marke „Ford” ne zna godište i registarske tablice, stan površine 44 m2 na adresi prebivališta u vlasništvu ***, izdržavaju ga roditelji, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije ne vodi se drugi krivični postupak, nalazi se u pritvoru od 20.05.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

27. ALEKSA DUNjIĆ, JMBG ***, od oca S.i majke M., devojačko prezime majke S., rođenog **.**.1997. godine u Prištini, sa prebivalištem u Beogradu, Mirijevo, *** tel. ***, državljanina Republike Srbije, neoženjenog, ***, po zanimanju menadžer zaposlen u lekarskoj ordinaciji svog oca „***” kao menadžer, sa mesečnim primanjima u iznosu od 50.000,00 dinara, sa završenim fakultetom „Union” za menadžment, poseduje putničko motorno vozilo marke „Reno megan” , registarske oznake ***, godina proizvodnje 2018., ***, površine od oko 90 m2, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije, ne vodi se drugi krivični postupak, nalazi se u pritvoru od 20.05.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

28. VOJISLAV ĐORĐEVIĆ, zvanog „Voja”, JMBG ***, od oca D.i majke D., devojačko prezime majke B., rođenog **.**.2002. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, Zvezdara, ***, a boravi na adresi *** , tel. br. ***, državljanin Republike Srbije, neoženjenog, ***, po zanimanju mesar, sa završenom hemijsko-prehrambenom tehnološkom školom, izdržavaju ga roditelji, bavi se profesionalno rukometom u RK „Partizan”, ne poseduje ništa od imovine na svoje ime, ***, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije ne vodi se drugi krivični postupak,

29. ALEKSA STOŠIĆ, JMBG ***, od oca D.i majke A., devojačko prezime M., rođenog **.**.1999. godine u Beogradu, sa prebivalištem u ***, Zemun, državljanin Republike Srbije, živi u vanbračnoj zajednici sa ***, ***, sa završenom srednjom saobraćajnom školom, bez imovine, ***, izdržavaju ga roditelji, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije, po sopstvenom kazivanju vodi se drugi krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Pančevu, zbog krivičnog dela teške telesne povrede iz člana 121. stav 1. KZ, nalazi se u pritvoru od 19.05.2021. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu.

30. VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ zvanog „Vlada”, JMBG ***, od oca D.i majke S., devojačko prezime majke Đ., rođenog **.**. 1983. godine u Beogradu, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, GO Voždovac, ***, a boravi u Beogradu, ***(stanodavac ***) tel:***, državljanin Republike Srbije, oženjenog, ***, po zanimanju autolimar, sa završenom srednjom mašinskom školom, bez nepokretne imovine, vlasnik automobila marke „Citroen C3″ godište 2006, ne zna reg. broj; vlasnik automobila marke „Punto” 2007 ili 2008. godište, ***; kombi marke „Pežo” 2015 ili 2016. godište ne zna reg. oznake, vlasnik zanatske radionice „As Dimitrijević” sa prosečnim mesečnim primanjima u iznosu od oko 60.000,00 dinara; bez pokretne i nepokretne imovine, nezaposlena, neosuđivanog prema izveštaju iz kaznene evidencije ne vodi se drugi krivični postupak.

„Jer postoji opravdana sumnja da su u periodu od početka 2019 godine do dana lišenja slobode 04.02.2021 godine na teritoriji Republike Srbije sposobni da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima, sa umišljajem, svesni da je njihovo delovanje zabranjeno i hteli njegovo izvršenje, okr. Belivuk Veljko i okr. Miljković Marko organizovali organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali okrivljeni Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Marko Andrić, Hrvatin Bojan, Šejić Aleksa, Simeunović Mijat, Lukić Selak Miloš, Dunjić Aleksa, Đorđević Vojislav, Dimitrijević Vladimir, Šćepanović Aleksandar i Stošić Aleksa”.

„Imala za cilj vršenje krivičnih dela teškog ubistva za koja krivična dela se može izreći kazna zatvora od 20 godina ili doživotni zatvor, otmice, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, a sve radi sticanja finansijske i druge koristi”.

„Tako što su okr. Belivuk Veljko i okr. Marko Miljković stvorili plan da se pod paravanom navijačke grupe „Principi” vrše ova krivična dela kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini zastrašivanja suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu opojne droge, otmica i ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa”.

„A koji plan su navedeni okrivljeni pripadnici prihvatili i svaki od njih po nalozima i uputstvima organizatora koji su donosili odluke ko, kada, gde i na koji način treba da se otme i liši života, koji će pripadnici to izvršavati, gde će se opojna droga neovlašćeno stavljati u promet i koji će pripadnici to izvršavati, gde će se držati vatreno oružje namenjeno izvršenju ovih krivičnih dela a koja uputstva i naloge su prenosili a pripadnici dobijali u neposrednim kontaktima ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom Skaj”.

„Izdaja”: Ubistvo Aleksandra Gligorijevića

„Dana 16.06.2020.godine, u Beogradu – Ritopeku***, nakon saznanja da oštećeni Aleksandar Gligorijević sa nadimkom „Puki”, navodno odaje saznanja o kretanju i planovima organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe, kao i da planira sa pripadnicima suparničke navijačke i kriminalne grupe napad na život i telo organizatora okr. Veljka Belivuka snajperskom puškom, na podmukao način i iz bezobzirne osvete lišili života oštećenog Aleksandra Gligorijevića”.

„Tako što je okr.Belivuk doneo odluku da se oštećeni Gligorijević liši života, pa su po dogovorenom planu na prevaran način namamili oštećenog Gligorijevića, koga su u međusobnoj komunikaciji označavili imenom „Ronin”, pričom oko navodne povoljne kupovine opojne droge, da dođe na sastanak sa okrivljenim Budimir Markom i sastane se njim oko 12:00 časova u blizini „Beton hale” koja se nalazi u ul.Karađorđeva bb, u Beogradu”.

(Okr.Marko Budimir) „je po zadatku okr.Beluvika na podmukao i prevaran način radi navodne kupovine opojne droge ubedio a zatim i odvezao do Ritopeka i kuće okr.Vlade Draganića, koja se nalazi u mestu Ritopek***, koju kuću je pripadnik organizovane kriminalne grupe okr.Draganić stavio na isključivo raspolaganje organizatorima i pripadnicima organizovane kriminalne grupe radi izvršenja krivičnih dela teškog ubistva”.

„U nastavku garaže je imala skriveni prostor namenjen mučenju i ubistvima, u kojem se nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, čije zidove i podove su prekrili najlonima i gde su imali spremne lisice i trake za vezivanje, rukavice, čizme, radna odela koje su nosili prilikom lišavanja života, sredstva za čišćenje i uklanjanje tragova”. (Isti opis se ponavlja i u sledećim delovima optužnice, prilikom svakog ubistva pojedinačno).

„Po dovoženju oštećenog Aleksandra Gligorijevića, okrivljeni Veljko Belivuk, Vlade Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Lalić Srđan i Miloš Budimir, koji su po prethodnom dogovoru stigli u pomenutu kuću u ranim jutarnjim časovima istog dana, lišili života oštećenog Aleksandra Gligorijevića, telo isekli na komade, izmasakrirano telo na kom su nožem urezali po leđima reči: „izdaja” fotografisali. Zatim su telo isekli na manje delove i samleli u mašini, samlevene delove tela bacili u Dunav, lične stvari oštećenog Gligorijevića polili benzinom i zapalili”.

„Potom su uništili tragove izvršenja ovog krivičnog dela tako što su obrisali prostor različitim hemijskim sredstvima u cilju uklanjanja tragova krivičnog dela, pri čemu su bili sposobni da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima, sa umišljajem, svesni da je njihovo delovanje zabranjeno i hteli njegovo izvršenje”.

„Korać pi*ko” i „Meksiko usred Beograda: Ubistvo Gorana Veličkovića

„Dana 03.08.2020 godine u Beogradu… okr. Belivuk Veljko, Marko Miljković, Budimir Miloš, Janković Nebojša, Đurić Nemanja, Spasojević Nikola, Tešić Dejan, Lalić Srđan, Hrvatin Bojan i Draganić Vlade… lišili života oštećenog Veličković Gorana”.

„Po dogovorenom planu, po uputstvu organizatora okr. Belivuka i Miljkovića, koji su doneli odluku da se liši života oštećeni Veličković, okr.Hrvatin Bojan na prevaran način namamio oštećenog Veličković Gorana sa kojim se inače poznavao, da dođe na susret sa njim u ulicu Višegradsku kod privatne klinike Euromedik”.

„Odatle ga je putničkim vozilom marke „Smart” reg.br. BG *** radi navodne kupovine oružja i navodnog sastanka sa prodavcem odvezao do njive u blizini Smederevskog puta u blizini Ritopeka, gde su ih po dogovorenom planu čekali okr. Janković, okr. Đurić koji su glumili navodne prodavce oružja koje su doneli vozilom pik ap”.

„Okr. Belivuk, okr. Budimir Miloš, okr. Tešić i okr. Lalić bili su skriveni u neposrednoj blizini”.

„Okr. Miljković nakon što je obavešten od okr. Hrvatina da je sa oštećenim Veličković Goranom krenuo navedenim vozilom ka dogovorenom mestu, pratio vozilo u kojem su okr. Hrvatin i oštećeni Veličković, proveravajući da li vozilo ima „kontrapratnju””.

„Zatim na isključenju sa puta na letnji put gde su na dogovorenom mestu za susret sa navodnim prodavcima oružja iz blizine pazio da neko ne naiđe i skrene na taj letnji put”.

„U momentu kada je oštećeni Veličković sa okr.Hrvatinom došao i izašao iz vozila na dogovorenom mestu susreta sa navodnim prodavcima oružja, okrivljeni Janković, Đurić, Belivuk, Budimir Miloš, Tešić i Lalić uz povike „policija” savladali oštećenog Veličkovića, vezali ga, ubacili ga u tovarni prostor pik apa”.

„Nakon toga su se okrivljeni Hrvatin, Tešić i Đurić odvezli u Beograd, a okrivljeni Miloš Budimir, Belivuk Veljko, Janković Nebojša, Srđan Lalić i Miljković Marko sa oštećenim Veličkovićem odvezli do kuće ograđene visokom ogradom i obezbeđenoj sa najsavremenijim video nadzorom u Beogradu- Ritopeku *** …gde ih je okr Draganić čekao”.

„Po dovoženju oštećenog Veličković Gorana, istog su tukli, mučili, čupali mu nokte kleštima, ispitivali kako bi iznudili informacije koje su ih interesovale, uzeli mu kriptovani telefon i prinudili ga da im isti otključa kako bi videli sa kim je i kada bio u kontaktu. Zatim su u navedenom skrivenom prostoru lišili života oštećenog Veličković Gorana jer su ga smatrali pripadnikom druge kriminalne i navijačke grupe koji navodno ima nameru da ubije okr. Belivuk Veljka i okr. Miljković Marka, tako što ga je okr.Marko Miljković sekirom udario u vrat i odsekao mu glavu. Izmasakrirano telo na kom su krvlju ispisali reči: „Korać pi*ka” fotografisali i te fotografije slali kontaktima sa telefona oštećenog Veličkovića i međusobno delili uz poruku: “Vidi lutko, Meksiko u sred Beograda””.

„Zatim su okrivljeni Miloš Budimir, Belivuk Veljko, Janković Nebojša, Srđan Lalić, Draganić Vlade i Miljković Marko njegovo telo isekli na manje delove i samleli u mašini, samlevene delove tela bacili u Dunav, lične stvari oštećenog Veličkovića polili benzinom i zapalili. Pokušali da unište tragove izvršenja krivičnog dela tako što su sutradan 04.08.2020 godine okrivljeni Belivuk, Miljković, Draganić i Spasojević Nikola po dogovorenom planu skrivenu prostoriju i industrijsku mašinu za mlevenje mesa detaljno isprali hemijskim sredstvima kako bi uklonili tragove oštećenog Veličkovića”.

“Neka pati najviše”: Ubistvo Lazara Vukićevića

„Dana 14.10.2020.godine, u Beogradu – Ritopeku, ***, okr.Veljko Belivuk, okr. Marko Miljković, okr.Miloš Budimir, okr.Marko Budimir, okr.Dejan Tešić, okr. Srđan Lalić, okr. Nemanja Đurić, okr. Vlade Draganić i okr.Bojan Hrvatin, nakon saznanja da je oštećeni Lazar Vukićević, navodno pripadnik suprotstavljene kriminalne grupe, kao i da je u više navrata zajedno sa pripadnicima svoje kriminalne grupe vršio opservaciju organizatora organizovane kriminalne grupe okr. Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i planirao njihovo ubistvo… lišili života oštećenog Lazara Vukićevića”.

„Tako što su organizatori okr. Belivuk i okr. Miljković odredili vreme ubistva, uloge okrivljenih pripadnika pri ubistvu, mesto susreta sa oštećenim Lazarom Vukićevićem, pri čemu su se u to vreme okrivljeni Belivuk i Miljković nalazili u Crnoj Gori, i koristili kriptovani telefon Radulović Mila, visoko-pozicioniranog pripadnika suprotstavljene ogranizovane kriminalne grupe, sa kojom je oštećeni Lazar Vukićević blisko sarađivao”.

„Predstavili se kao da su Radulović Milo, te oštećenom Lazaru Vukićeviću poslali kriptovanu poruku da je okr.Belivuk Veljko otet i da ga treba likvidirati, te su na tako prevaran način namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa okr.Đurić Nemanjom i sastane se njim pomenutog dana u ul.Radnička u Beogradu, u blizini broja 32, na parkingu, a koji ga je po nalogu okr.Beluvuka i Miljkovića odvezao vozilom marke „Fiat Doblo” – pikap do Ritopeka i kuće okr.Vlade Draganića”…

„Pa su okr.Hrvatin Bojan i okr.Markom Budimirom putničkim vozilom marke „audi” model „A4″ teget boje, pratili ovo vozilo proveravajući da li imaju „kontra pratnju”, dok je okr.Tešić Dejan od robne kuće „Ikea” do Ritopeka išao ispred vozila okr. Đurić Nemanje proveravajući bezbednost rute”.

„Po dovoženju oštećenog Lazara Vukićevića, okrivljeni Lalić Srđan, okr.Miloš Budimir i okr.Draganić Vlade savladali i vezali oštećenog Lazara Vukićevića, a zatim ga zajedno sa okr.Đurić Nemanjom pretukli, i odveli u skrivenu prostoriju, gde su ga po nalozima okr.Miljkovića i okr.Belivuka koji su im putem kriptovanog telefona tražili da prema oštećenom Vukićeviću budu posebno svirepi rečima:”neka pati najviše”, mučili ***(cenzurisano od strane redakcije zbog detaljnih opisa mučenja). Nakon toga su mu na silu svi zajedno stavili u usta gumeno crevo i pustili vodu u organizam i tako ga gušili i konačno udavili, i tako ga lišili života”.

„I to okr. Budimir Miloš,okr. Marko Budimir, okr.Draganić Vlade, okr. Lalić Srđan i okr.Đurić Nemanja. Zatim su njegovo telo taj dan i sutradan 15.10.2020.godine, okr.Hrvatin, okr. Draganić, okr. Miloš Budimir,okr. Nemanja Đurić, okr. Lalić Srđan isekli i samleli u mašini i samlevene delove tela bacili u Dunav, da bi nakon toga okr. Hrvatin Bojan uništio telefonski aparat sad pok. Lazara Vukićevića”…

Terali ga da ostavi otiske na pištolju da bi policija mislila da je u bekstvu: Ubistvo Zdravka Radojevića

„U periodu od 30.10.2020 do 10.11.2020 godine u Beogradu … okrivljeni Belivuk Veljko, Miljković Marko, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Draganić Vlada, Hrvatin Bojan, Janković Nebojša, Đurić Nemanja, Tešić Dejan, Budimir Miloš i Lalić Srđan na podmukao način i iz koristoljublja lišili života oštećenog Radojević Zdravka”…

„.Po dogovorenom planu, po nalogu organizatora okr. Belivuka i Miljkovića, koji su doneli odluku da se oštećeni Radojević liši života, u periodu od 30.10.2020 do 10.11.2020 godine okrivljeni Budimir Marko i Budimir Miloš osmatrali mesta boravka, putnička vozila koja poseduje, pratili kretanje i kontakte oštećenog Radojevića”.

„Okr.Lakićević Nemanja koristeći poznanstvo i poverenje koje je prema njemu ima oštećeni, koji mu je izrazio sumnju da mu je ugrožena bezbednost, dao na korišćenje svoje putničko vozilo marke VW Passat reg. oznaka BG *** oštećenom Radojeviću, o čemu je obavešten okr.Miljković i to tako što je dobio fotografiju ovog vozila i njegovog registarskog broja, kako bi se oštećeni Radojević lakše pratio”.

„Okr.Miljković slanjem poruka u kojima se predstavljao kao navodni prodavac vatrenog oružja na prevaran način namamio oštećenog Radojević Zdravka da u jutarnjim satima dana 10.11.2020 godine, dođe do parking prostora u blizini JP „Lasta”, u ulici Auto put za Niš br.4, kako bi se sreo i dogovorio sa navodnim prodavcem kupovinu vatrenog oružja i municije”.

„To je oštećeni Radojević prihvatio i na parking prostoru u blizini navedenog preduzeća se sreo sa okr. Jankovićem, navodnim prodavcem i prešao iz vozila marke VW Passat reg. oznaka BG *** okr. Lakićevića sa kojim se tog jutra sreo, u putničko vozilo marke „Reno” model „Megan Senic” reg. broj BG *** kojim je upravljao okr. Janković”.

(Janković) „mu se lažno predstavio da idu na mesto gde je oružje, te su se ovim vozilom uputili na auto put u pravcu Niša, dok su okr. Hrvatin i okr. Marko Budimir koji su iz vozila vizuelno pratili ovaj susret nakog toga jednim vozilom a okr. Nemanja Đurić drugim vozilom išli iza vozila u kojem su se nalazili okr. Janković i oštećeni Zdravko Radojević, najpre blokirali drugim vozilima uključenje na auto put u pravcu gde se vozilom okr.Janković sa oštećenim Radojevićem uputio”.

„Potom su se kretali iza ovog vozila pazeći da ih neko ne prati, dok je okr.Tešić išao ispred vozila u kojem su bili okr. Janković i oštećeni Radojević proveravajući bezbednost puta do kuće ograđene visokom ogradom i obezbeđenoj sa najsavremenijim video nadzorom u Beogradu- Ritopeku ***”.

„U njoj su okrivljeni Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Lalić Srđan, Draganić Vlada čekali njihov dolazak, pa su po dolasku vozila sa okr. Jankovićem i oštećenim Radojević Zdravkaom i ulaska u kuću, istog savladali i vezali, na spratu kuće, gde su za njima došli i okr.Hrvatin i okr.Budimir Marko”.

„Svi okrivljeni su oštećenog Radojević Zdravka tukli, ispitivali kako bi iznudili informacije o drugim kriminalnim grupama koje su ih interesovale, informacije o putničkim vozilima koja ima i gde se nalaze, uzeli mu kriptovani telefon i prinudili da ga otključa kako bi videli sa kim je i kada bio u kontaktu, prinudili ga što su i fotografisali, da uzme i napuni pištolj municijom koji su mu dali u ruke, kako bi ostavio svoje tragove na njima”.

„Iz (pištolja) su kasnije istog dana 10.11.2020 godine oko 18,00 časova ispalili hice na garažu u dvorištu kuće okr.Budimir Marka u Beogradu – Krnjači u ul.Partizanski blok ulica 2 br.47-a, kako bi prikrili ubistvo oštećenog Radojevića a lažno prikazali preko bioloških tragova da je oštećeni Radojević pucao na okr.Budimir Marka zbog čega je navodno pobegao i nestao”.

„Fotografisali ga vezanog i sa oružjem u rukama i to slali kontaktima sa telefona oštećenog Zdravka Radojevića i međusobno delili. Koristeći njegov kriptovani telefon okr.Miljković po dogovorenom planu slao poruke okr.Lakićeviću kako bi uveravali suprugu oštećenog Radojevića da je živ ali da ima problema zbog čega mora putnička vozila koja je posedovao da preda nekim licima, o čemu je okr.Lakićević suprugu oštećenog Krstović Marijanu u neposrednim susretima lažno obaveštavao”.

„Pa su tako od strane okrivljenih preuzeta sva vozila oštećenog, da bi potom svi okrivljeni sa oblepljenom trakom oko usta, vezanog oštećenog Radojevića odveli iz kuće do skrivenog prostora i lišili života jer je navodno bio pripadnik suparničke kriminalne grupe koji je pretio da će ubiti ženu i decu okr. Marka Budimira i to tako što su ga skinuli golog, vezanog ga položili potrbuške na pod, postavili mu dasku ispod glave pa ga je okr.Belivuk Veljko udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu”.

„Nakon toga su okrivljeni Hrvatin Bojan, Miloš Budimir, Draganić Vlade, Janković Nebojša i Belivuk Veljko isekli telo oštećenog Radojevića i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, samlevene delove tela bacili u Dunav, lične stvari oštećenog Radojevića polili benzinom i zapalili”.

„Okrivljeni Draganić i Janković skrivenu prostoriju i mašinu za mlevenje oprali hemijskim sredstvima u cilju uklanjanja tragova krivičnog dela a okr Budimir Marko sklonio vozilo marke „Passat” reg. oznaka BG *** kojim je ošt. Radojević došao na susret sa okr.Jankovićem tako što ga je odvezao do parkinga poslovnog kluba „Košutnjak” i o tome obavestio okr.Lakićevića kako bi preuzeo svoje vozilo i uklonio tragove kretanja oštećenog Radojevića, dok su se međusobno dogovorili”.

„Potom su uzeli i prisvojili njegova putnička vozila marke Mercedes GLE reg br. BG ***, Mercedes S klase reg. broj BG ***, Rendž rover Evoque BG ***, Škoda Karoq BG ***”.

Fingirali udes na autoputu da bi sprečili pratnju: „Pink Panter” Milan Ljepoja ubijen zbog atentata na Zvicera

„U periodu od početka novembra do 09.12.2020 godine u Beogradu, sposobni da shvate značaj svog dela i da upravljju svojim postupcima, sa umišljajem, svesni da je njihovo delo zabranjeno i hteli njegovo izvršenje okrivljeni Belivuk Veljko, Miljković Marko, Tešić Dejan, Andrić Marko, Draganić Vlado, Lalić Srđan, Janković Nebojša, Budimir Marko, Budimir Miloš, Hrvatin Bojan i Đurić Nemanja na svirep i podmukao način i iz bezobzirne osvete lišili života Ljepoja Milana”.

„Tako što su okr.Belivuk i Miljković doneli odluku da se oštećeni Ljepoja Milan liši života jer je navodno bio pripadnik suparničke kriminalne grupe koja je učestvovala u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini sa kojim su okrivljeni Belivuk Veljko i Marko Miljković u bliskom prijateljskom i poslovnom odnosu i navodno jer je planirao napad na život i telo okrivljenih Belivuka, Miljkovića i Andrić Marka”.

„Po dogovorenom planu, okr.Andrić Marko okr. Belivuku, na njegov zahtev da izvrši provere u Nišu o tome gde je i čime se bavi oštećeni Ljepoja, javio gde je oštećeni Ljepoja, čime se bavi, s kim se druži i gde se kreće”.

„Okr.Marko Miljković nakon toga na prevaran način predstavljajući da ima na prodaju blindirano vozilo, namamio oštećenog Ljepoju da dođe na dogovoreno mesto radi navodne kupovine blindiranog vozila”.

„Nakon što je oštećeni Ljepoja prihvatio ovu lažnu ponudu, dana 08.12.2020 u dvorište kuće u Beogradu – Ritopeku, *** dovezli i parkirali blindirano vozilo marke „BMV” reg.oznaka BG ***kako bi uverljivije namamili oštećenog Ljepoju da uđe u dvorište i kuću i pogleda ovo vozilo”.

„Dana 09.12.2020 godine oštećenog Ljepoju po uputstvu organizatora okrivljenih Belivuka i Miljkovića, u blizini preduzeća „Lasta” na parkingu u ulici Auto put za Niš br.4, dočekao okr. Tešić koji ga je putničkim vozilom „Passat” reg. broj BG *** a koje vozilo je početkom decembra 2020 godine obezbedio radi izvršenja ovog krivičnog dela okr. Miljković, odvezao do kuće ograđene viskom ogradom i obezbeđenoj sa najsavremenijim video nadzorom u Beogradu- Ritopeku”.

„Okr. Hrvatin i okr. Đurić su iz dva vozila u blizini vizuelno pratili susret i vozilima išli iza vozila u kojem su bili okr. Tešić i oštećeni Ljepoja, te na uključenju na auto put fingirali udes da bi nakratko zaustavili saobraćaj i onemogućili da neko prati vozilo”.

„Praćenje ovog vozila od „Ikea” do Ritopek svojim vozilom preuzeo okr. Budimir Miloš, gde su po dovoženju u navedenu kuću, oštećenog Ljepoju, okrivljeni Belivuk Veljko, Miljković Marko, Janković Nebojša, Lalić Srđan, Budimir Marko i Tešić Dejan savladali, vezali lisicama i uveli u navedeni skriveni prostor”.

„Tu su ga po dolasku okr. Hrvatin Bojana i Draganić Vlada svi zajedno tukli, mučili, ispitivali kako bi iznudili informacije koje su ih interesovale o suparničkim kriminalnim grupama i o navodnom učešću oštećenog Ljepoje u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini”.

„Uzeli mu kriptovani telefon i prinudili ga da ga otključa kako bi videli sa kim je i kada bio u kontaktu pa su ga okrivljeni Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili. Nakon toga je okr. Belivuk nožem presekao oštećenom Ljepoji vrat, okr. Belivuk, Marko Budimir, Hrvatin, Draganić i Janković telo isekli na manje komade, izmasakrirano telo fotografisali i te fotografije slali kontaktima sa telefona oštećenog Ljepoja Milana i međusobno delili, zatim telo samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, stavili u PVC džakove i putničkim vozilom okr. Draganića „Opel Astra” reg.br.BG ***”.

„Okrivljeni Marko Miljković, Lalić Srđan, Marko Budimir i Janković Nebojša odneli do Dunava gde su ga bacili, lične stvari oštećenog Milana Ljepoje polili benzinom i zapalili a zatim su okrivljeni Draganić i Janković skrivenu prostoriju i mašinu za mlevenje oprali himijskim sredstvima u cilju uklanjanja tragova krivičnog dela”…

Sutra: Od koga su nabavili Skaj, kako su uništene sve poruke i kako su vraćene, kako su pravili klub Partizana za Esport i koje su poruke pratile ubistvo Aleksandra Gligorijevića

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime