Svetska premijera serije BESA na prestižnom Tallinn Black Nights festivalu

0
Miloš Timotijević, foto: Sergej Radović

BESA je prva serija iz Srbije koja je uvrštena u selekciju prestižnog festivala

Druga sezona serije BESA, krimi trilera koji povezuje 8 zemalja i glumce sa različitih prostora, imala je svoju svetsku premijeru 22. novembra na prestižnom filmskom festivalu Black Nights koji se održava u Estoniji.

Nova sezona serije BESA, snimljena u produkciji Adrenalina i Telekoma Srbija, ne samo da je prva serije iz Srbije koja je uvrštena na prestižni festival, već je i prva naša serija koja je snimana u Estoniji i to na lokacijama koje su koristili poznati svetski reditelji poput Andreja Tarkovskog i Kristofera Nolana.

Radivoje Bukvić, foto: Sergej Radović

Druga sezona serije BESA našla se u selekciji od 181 projekata iz 74 zemalja sveta koje se kritičarima i gledaocima predstavljaju na festivalu koji se održava od 12. do 28. novembra.

“Kao i svakom producentu, važno mi je da se serija dobro pozicionira i na internacionalnom tržištu i da potvrdi uspeh na festivalima, ali moram da priznam, još važnija mi je reakcija publike i zato sam jako uzbuđena zbog svetske premijere druge sezone. Na kraju dana, najvažnije je osvojiti srce običnog gledaoca, a to možete samo sa dobrom pričom i pažljivim kastingom. Sve ostalo je standard koji se u današnjoj produkciji dramskih serija jednostavno podrazumeva,” rekla je Tea Korolija, producentkinja serije Besa i direktorka Adrenalina.

Filmski festival BLACK NIGTHS, jedini je festival u severnoj Evropi i baltičkom regionu, a pripada grupi festivala koju čine festivali poput Berlina, Kana, Venecije, Karlovih Vara, Varšave i San Sebastijana.

Naši gledaoci će nove epizode moći da prate od 27. novembra subotom i nedeljom od 21h na SUPERSTAR, a par dana kasnije, 1.decembra, i na PRVA TV.