“Svetska antidoping agencija je prekršila olimpijsku povelju. Zašto kolektivna kazna?”

1
Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je odluka Svetske antidoping agencije politizovana i da nema veze sa interesima sporta, prenosi N1.

“Tako je bilo još od vremena rimskog prava. Kazne ne mogu biti kolektivne i ne mogu se odnositi na ljude koji nemaju nikakve veze sa određenim kršenjima pravila — svi to razumeju. Mislim da stručnjaci WADA to znaju”, rekao je Putin na konferenciji za štampu u Parizu na kraju samita “normandijske četvorke”.

On je izjavio da u osnovi ove odluke stoje politički razlozi koji nemaju nikakve veze sa interesima sporta i olimpijskog pokreta.

“To što leži na površini i što odmah vidim, jeste da nema nikakvih pretenzija prema ruskom Olimpijskom nacionalnom komitetu. Ako prema njemu nema pretenzija, država treba da se takmiči pod nacionalnom zastavom. Tako piše u olimpijskoj povelji. To znači da je WADA prekršila olimpijsku povelju”, rekao je predsednik.

1 KOMENTAR

  1. divljenje za strpljivost i trpljivost gospodina Putina, bez kontramera i revansizma a covek ima prst nad dugmetom raspleta, silu nad silama, i opet razgovara sa belosvetskim imbecilim koji imaju na dusi desetine miliona neduznih stradalnika zbog nafte, zbog mrznje prema Rusiji, zbog pohlepe, … umesto da organizuje bojkot fasisticke olimpijade sa velikim prijateljskom zemljama, i ostavi kauboje na rodeu, on ubedjuje glupog da nije pametan, wada je ce ili da vazi za sve sportiste ili nece ni za koga, neka pregledaju usa megdandzije ako smeju?!? Putujuci cirkus usa nastavlja da se daje, ali ce publike biti sve manje, nema dileme! Satanisti i deMonkrate skinuli maske, sad ama bas svako zdravorazuman jasno zna ko je uzrok svakog zla na Zemlji. USA!!!

Comments are closed.