“Svesni smo mi da Vučič i SNS imaju većinu i bez nas, ali smo spremni za nastavak saradnje…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“Svi smo mi svesni da Vučić i SNS imaju većinu i bez nas. Odluku će svakako doneti pobednik, ali je Socijalistička partija Srbije spremna da nastavi saradnju”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić gostujući  na televiziji Pink.

On je dodao da je u kontaktu sa predsednikom Srbije.

“Narednih nedelja će sve biti jasnije. Treba da se nastavi sednica Skupštine, pa da se imenuje mandatar…”, rekao je Dačić, koji je naglasio da funkciju ministra spoljnih poslova obavlja normalno, prenosi portal Nova.rs.

Upitan da li je spreman da se odrekne pojedinih ministra iz redova SPS-a koji su deo još uvek aktuelne Vlade, Dačić je rekao da o personalnim pitanjima nije bilo reči i konstatovao da sve što je pisalo u novinama nije bilo tačno.

Takođe, govoreći o situaciji o Crnoj Gori, Dačić je ocenio da je  predsednik Crne Gore Milo Đukanović izgubio orjentaciju, te da je politika državnog vrha Crne Gore daleko otišla u mržnji protiv, kako oni kažu, velikosrpske politike.

“On se vratio na vreme kada je počinjao karijeru, samo sada imamo Mila protiv Mila,” rekao je ministar unutrašnjih poslova i podsetio da je Đukanović došao na vlast zahvaljujući narodnom ustanku koju su vodili on i Bulatović.

Prema njegovim rečima, tada su govorili da je tadašnje crnogorsko rukovodstvo odnarođeno i plaši građenje velikosrpskom politikom, a on to sada radi.

“Srbija ništa nije radila protiv Crne Gore”, rekao je Dačić i istakao da je u službi predsednika Crne Gore broj Srba nula, dok ih u zemlji ima 25 odsto.

On je dodao da Srbiju jedino interesuje položaj Srba u Crnoj Gori, a da se sa druge strane Crna Gora direktno mešala u unutrašnje stvari Srbije.

“Đukanović je proizveo probleme koji su doveli do njegovog poraza… Nisu ga pobedili samo Srbi, njih nije bilo dovoljno. Ovo su alibiji za neuspeh i strašno je optuživanje Srbije da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore”,  rekao je Dačić.

On je ocenio da će promena vlasti u Crnoj Gori, dovesti do smanjenja pritiska, ali da ipak treba biti pažljiv.

“Nisu dobre ni neke izjave iz pobedničke koalcije…Mi nemamo nikakve hegemonističke ideje, to je bratska država, nemamo bliže…”, rekao je Dačić i dodao da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

1 KOMENTAR

  1. Reci Grenelu na sta si spreman, on ce da ti pokaze mesto. On te je vec otpisao. Nnaravno zajedno sa Vulinom. Dosadili ste svima. Sad vas ni Vucic nece. Ne trebate mu.

Comments are closed.