“Sve ovo za cilj ima destabilizaciju Srbije. Vladimir Škundrić nema veze sa strankom…”: Šta je sve Ivica Dačić rekao o protestima

0
BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Ministar inostranih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ponovio je ocenu da su protesti u Srbiji pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i da nemaju veze sa epidemiološkom situacijom, već da je njihov cilj destabilizacija Srbije i slabljenje njene pozicije u regionu i svetu.

“Ja sam iste večeri rekao da ti protesti nemaju veze sa epidemiološkom situacijom i koronom. Već prve večeri se pokazala nasilna strana protetsta, upadi u Skupštinu, napadi na policju koja je pokazivala suzdržanost”, rekao je Dačić za TV Prva.

Na pitanje ko stoji iza toga Dačić je rekao:

“Pravo pitanje je – ko. Mi ni do dana današnjeg ne znamo ko stoji iza protesta, ne padaju maske, kako to oni vole da kažu. Sa druge strane, oni ne žele da prihvate odgovornost za nasilje na demonstarcijama, ali žele da iskoriste benefite protesta.”

On kaže kako je ubeđen da “mnogi strani faktori žele destabilizaciuju Srbije”.

“Svako bi hteo da region učini nestabilnim kako bi njihova uluga bila značajnija. Ako je sutuacija stabilna njihova uloga postaje beznačajnjija”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Za hapšenje Vladimira Škunduća, sina bivšeg ministra i funkcionera SPS, tokom protesta, Dačić je rekao da Škundrić “nije dete, ima 41 godinu”.

“Rekao sam – svako ko krši zakon treba da snosi posledice to važi i za Vladimira Škundrića, bez obzira što je njegov otac bio ministar i prvi sekretar SPS”, naveo je Dačić, dodajući da Vladimir Škundrić nema veze sa strankom SPS.

Na informacije da je “neki savetnik ministra Gorana Trivana vređa Aleksandra Vučića”, Dačić je rekao da su to ljudi koji nemaju političku odgovornost, jer su angažovani kao eksperti iz nedvaldinog sektora i nisu deo partije da bi se moglo govoriti o njihovoj političkoj odgovornosti, prenosi N1.