Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je afera „ruski špijun“, što se tiče Beograda i Moskve, „iza nas“, preneo je B92.

„Sve je to iza nas“, rekao je ambasador na pitanje novinara šta je predsedniku Srbije odgovorio na pitanje „zašto“, koje mu je Aleksandar Vučić uputio povodom snimka o predaji novca ruskom obaveštajcu.

Bocan Harčenko je rekao: „Ne bih želeo da ponovljamo čitavu priču koja je iza nas“.

Dodao je da je o tome već dosta rečeno, i da onaj koga to interesuje može da pogleda izjave i predsednika Srbije, i njegove, kao i portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Ruski ambasador je još jednom tim povodom ocenio da su odnosi dve zemlje, nakon prošlonedeljnog, 17. susreta dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju, dobili novi podsticaj i da će saradnja biti još intenzivnija.

Bocan-Harčenko je govorio na skupu o balkanskoj politici Ruske Federacije u Institutu za međunarodnu poltiku i privredu kome su prisustvovali i brojni ambasadori i predstavnici diplomatskog kora.

Na tom skupu, Bocan-Harčneko rekao je i da je Aleksandar Vučić predsednik sa kojim se Vladimir Putin najviše puta sreo u odnosu na lidere svih ostalih država Evrope.

Komentara

  1. ZATO ŠTO JE SVE TO IZA NJIH DVOJICE?
    10. decembra 2019. 15:50

    MOŽDA MU JE ODGOVOR INSPIRISAN DANAŠNJOM KARIKATUROM DANASA: I nije mu neki odgovor. https://www.danas.rs/corax/corax-za-10-novembar-2019/

  2. Bobby
    10. decembra 2019. 19:41

    Због "Крушика". А сада би то требало некако све "оставити иза нас", јер је и Русима јасно о чему је реч.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.