Svađa Zorane Mihajlović i Đukanovića na društvenim mrežama: „Glup se sam javlja“; „Fukara od ministarke“

0
(BETAPHOTO/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, KOORDINACIONO TELO ZA RODNU RAVNOPRAVNOST/ZORAN PETROVIC) (levo) - (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC) (desno)

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović je nedavno govorila za list Nova nakon kog su usledile primedbe pojedinih članova SNS-a. Premijerka Ana Brnabić je izjavila da „nije fer i nije ljudski“ što je ministarka rudarstva i energetike dala intervju za “medij koji je, kako ona misli, direktno u vlasništvu Dragana Đilasa“ i „medij koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici“.

„Nije fer prema onome kome taj medij najgore govori svaki dan i po čitav bogovetni dan, i ne samo o njemu lično već i o njegovoj porodoci. O mediju koji je njegovu decu i njegovog starijeg sina nazivao kriminalcem, povezivao sa mafijaškim klanovima. Jednostavno mislim da nije fer prema tom čoveku. Jeste par ekselans pitanje za stranku, ja ću na stranačkim organima pričati o tome, mislim da neke stvari jesu crvene linije i da jednostavno nisu ljudske“, rekla je premijerka.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić poručio je zatim ministarki Mihajlović da se “džaba” trošila na skupe poklone i gala večere stranim ambasadorima.

Advokat i član Predsedništva SNS-a Vladimir Đukanović je i na Tviteru napisao: “Eto, mi smo nazadni, retrogradni, nedemokratski nastrojeni. Ipak, imamo ministarku Zoranu koja nas vadi, jer ona je moderna. Prosto nas obasipa demokratijom, otvorena je za medije koji kriminalizuju Vučićevu porodicu, posebno dete. Dobro je da imamo od koga da učimo”.

Na to je ministarka odgovorila na svom Instagram nalogu – napravila je skrinšotove gostovanja Đukanovića na TV N1 i Njuzmaks adrija i napisala: „Moja pokojna baka Mileva je za ovakve govorila – Glup se ne traži, on se sam javlja“.

Printscreen/Instagram/zorana_dpm

Đukanović joj je ubrzo odgovorio na Tviteru, nazivajući ministarku “fukarom”.

“Čuvaj mi se sine, stara majka kuka, svaka bi fukara da ubije vuka”.  Tako i ova fukara od ministarke dobro zna da su ova moja gostovanja bila pre nego što su gospoda počela da kriminalizuju porodicu Aleksandra Vučića i sve nas, a ona je odlučila njima da se ‘otvori’ posle toga”, napisao je Đukanović na Tviteru.