Svađa opozicije na Tviteru: Obradović napao Mićunovića, Božović traži izbacivanje iz SZS, DS osuđuje

3
Foto Nedeljnik

Poslanik i član Demokratske stranke, Balša Božović, pozvao je na izbacivanje Boška Obradovića, lidera Dveri iz Saveza za Srbiju, kome pripadaju obe ove stranke, dok je DS najoštrije osudila njegov tvit u kojem spominje profesora Dragoljuba Mićunovića.

“Zahtevamo od Boška da se ubuduće suzdrži od necivilizovanog komentarisanja izjava istaknutih demokrata čija su politička misao i delo postavili temelje moderne demokratske Srbije i da svoju energiju usmeri na toksičnog pol.protivnika, koji nam je jedini zajednički sadržalac”, navode iz DS.

“Ovo je kap koja je prelila čašu. Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju, ili da Demokratska stranka odmah napusti isti! Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj”, tvitovao je Balša Božović, kao reakciju na Obradovićev tvit, a u kome se osvrće na izjavu Dragoljuba Mićunovića, koji smatra da je bojkot izbora besmislen.

“Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih institucija gde je ključan parlament. Ostaje i ono pitanje: šta posle tog bojkota? ‘Ništa, videćemo…’ Šta ćete videti? Pravi se napetost u društvu gde pokušavate da vanparlamentarnim sredstvima kroz građansku neposlušnost, konflikte, demonstracije itd. ugrožavate vlast. Time ostavljate polje za represiju vlasti i zaoštrenost unutar društva, što nije dobro i ne znamo gde vodi”, ocenio je on.

Deo tog intervjua tvitovao je Boško Obradović uz sledeći komentar:

“Da li je moguće: od komuniste, “jahanja popova” i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?!”.

Poslanica Aleksandra Jerkov kritikovala je lidera Dveri na Tviteru i objavila da “o čoveku koji se borio za demokratiju u Srbiji kada se to plaćalo glavom ovako govori čovek koji je podržavao one koji su služili Hitleru”.

“Možda bolje sa Mišom Vacićem i ostalim firerima da se udružiš, nekako više priliči. Očekujem hitnu reakciju Demokratske stranke”, napisala je Jerkov.

3 KOMENTARA

  1. Ako li se dobro secam mi sada bivse demokrate smo bojkotovali izbore 1997 godine(tzv.Elmer kampanja).Bojkot je predvodio Dr.Zoran Djindjic.Meni se sve cini da neki beze od bojkota kako bi sto pre omastili brke(uzeli ucesce u vlasti pa ako treba i sa Vucicem).Ovo ne pisem napamet,jer su demokrate u Sapcu 2002 godine usli u koaliciju sa SPS-om i do dana danasnjeg drze vlast udruzujuci se i sa crnim djavolom.

  2. Dokle više Mićun na političkoj sceni,šta je uradio za njegovo vreme bivovanja ???
    Idi deda u penziju,bruh mu se otegao do kolena,ali on bi još…..pusti mlade neka vode bitku,vi ste ceo vek trgovali Srbijom !!!!
    ‘Ajde Mićune-ćao,zdravo…

  3. Ко је Драгољуб Мићуновић да тврди да је бојкот бесмилен ? Ако је ДС “опререћена” значајем својих чланова, то не може да натура другима, већ морају да прихвате критичко мишљење о свакоме. Мисли и промишљања Драгољуба Мићуновића данас су ефемерна и немају ниаккав значај, као што га нису имала ни раније. Резултат ДС је тешко компромитујући за саму странку, па и све њене чланове појединачно, да би наглабање о “мислима” Драгољуба Мићуновића данас била само губљење времена. Данас се морају примењивати мере које су у складу са временом, а ако је процењено да је то бојкот, онда треба ићи у бојкот. Уколико из сопствене исфрустрираности чланства, својом “величином” ДС није у стању да донесе јединствен став, воље је нека изађе из СЗС и не прави даљу конфузију без потребе.

Comments are closed.