Super Vero: Riznica ukusa iz Srbije

  0

  Prostorije u kojima čuvamo dragocenosti nazivamo riznicama, a Super Vero s pravom od prvog oktobra postaje Riznica ukusa iz Srbije, obzirom da će se u njegovoj ponudi naći autentični proizvodi visokog kvaliteta nastali u malim poljoprivrednim gazdinstvima iz različitih krajeva Srbije. Neki od njih ekskluzivno su dostupni isključivo u Super Veru.

  Šta je to što se za Super Vero kupce čuva u našoj riznici? Odgovor na ovo pitanje i ponudu više od 100 domaćih proizvoda iz svih delova Srbije možete pogledati u specijalnom lifletu, ili na posebno obeleženim mestima u Super Vero prodavnicama. 

  Domaći suhomesnati proizvodi su nešto po čemu je Srbija poznata, a svaki kraj ima svoje specifičnosti. Pirotska peglana kobasica jedan od od proizvoda u Super Vero riznici, a kada su u pitanju proizvodi od mesa, svakako ne treba zaboraviti kvalitet mesa sa Zlatibora i sa Stare planine. U ponudi se mogu naći i suhomesnati proizvodi sa područja oko reke Zasavice koja je omogućava razvoj bogatog biljnog sveta. Iz Srema u Super Vero dolazi i proizvod zaštićenog geografskog porekla – sremski kulen, koji se pravi isključivo od svinjetine uzgojene na teritoriji Srema. Proizvođač ovih delikatesa, koji s pravom postaju deo naše riznice, jeste kompanija BUT&CO jedinstvena po tome što njeni proizvodi ne sadrže nijedan aditiv.

  Od organskih proizvoda u ponudi, možemo izdvojiti i organski Matični sok šumske borovnice sa podrućja Vlasine, i to sa zaštićenog prirodnog dobra u čijoj okolini nema fabričkih postrojenja niti bilo kakvih izvora hemikalija.

  Tu su i mlečni proizvodi, po kojima su čuveni mnogi krajevi naše zemlje. Izdvajamo pešterski kajmak koji svoj kvalitet i ukus duguje bogatim suvatima za ispašu i livadama bogatim lekovitim biljem i travkama. Nadaleko čuveni sjenički sir će takođe pronaći put do trpeze Super Vero potrošača. Za ljubitelje proizvoda od kozijeg mleka, u ponudi se nalazi i koziji jogurt, posebno značajan zbog bogatstva probiotskim bakterijskim kulturama koje imaju brojne benefite za naš organizam.

  Iz Vrbasa dolaze i gotovi proizvodi od spelte, pšenice, raži, kukuruza, heljde i suncukreta. Bez obzira za koji se odlučite, posebno je zanimljivo da porodica Alargić, na čijem gazdinstvu se uzgajaju ove žitarice, poseduje kameni mlin kojim proizvodi brašno od celog zrna. Sa severa u svega nekoliko koraka dolazimo do juga i tradicionalnog ajvara Žuti list koji se izdvaja jedinstvenim balansom između svežeg ukusa i blage slatkoće.

  Slatkiši su nešto što se ne može propustiti. Riznica ukusa iz Srbije obogaćena je i ručno rađenim poslasticama, tako da možete birati između čokoladnih Korala koji se prave od lešnika sa domaćih plantaža i džemova ručno spremanih od odabranog voća iz Požege.

  Međutim, ono što odlikuje ukuse naše zemlje nije samo kvalitetna hrana već i jedinstven način njene pripreme. Priprema u grnčariji od gline i kamena jedan je od načina da svoj recept pripremite na tradicionalan način. Zlakuska grnčarija napravljena je od materijala iz sela Vranjani i Rupeljevo, a njenom pravilnom upotrebom, u smislu pripreme tek kupljenog suda ili adekvatnog korišćenja na ringli i u rerni, nastaju ukusni obroci za celu porodicu.

  Uz dobru hranu, dobro je znati i upariti vino. Neke od najboljih domaćih etiketa dolaze nam iz manastira Koporin, Studenica i Dečani. Jedan od najpoznatijih vinskih krajeva, sa dugom tradiciom gajenja vinove loze je Negotinska krajina u kojoj se nalazi manastir Bukovo. Izuzetno povoljni klimatski uslovi, plodno tle i duga tradicija pogodovale su uzgoju Cabernet Sauvignona, Merlota i veoma retke crne tamjanike.

  Bez obzira u kom kraju Srbije se nađete, ukusna hrana je nešto na šta ćete sigurno naići. Sada, sve tradicionalne ukuse možete pronaći na jednom mestu – Super Vero prodajnim objektima. Akcija Riznica ukusa Srbije traje dve nedelje. Iskoristite je da pronađete novi omiljeni domaći proizvod, garantovanog porekla i garantovanog kvaliteta.