Super Vero poklon za roditelje

  0

  SAVETI ZA USPEŠAN POLAZAK U ŠKOLU

  Mini udžbenik u kome ćete pronaći savete stručnjaka, koji će vas pripremiti za novu školsku godinu

  Povodom prvog dana nove školske godine, Super Vero je za sve roditelje pripremio jedinstveni udžbenik zahvaljujući kome će polazak u školsku klupu biti lakši i njima i školarcima. U njemu ćete  pronaći savete psihologa, pedagoga, logopeda i pomoći detetu da spremno krene u sticanje novih znanja. Publikaciju Udžbenik za roditelje” možete dobiti 1. septembra u Super Vero prodajnim objektima, a već danas pročitati na sajtu www.supervero.rs .

  Kako ističe nagrađivani edukator  Tanja Vrečko, saradnik publikacije,  polazak i povratak u školu ne treba predstaviti kao završetak igre i zabave, a, prilikom pripreme za školsku godinu, treba voditi računa o tome da je svako dete drugačije i da će drugačije doživeti svoje nove obaveze. Saveti iz udžbenika su tu da roditeljima pomognu da se bolje snađu u svojoj ulozi i pomognu detetu da da postavi temelj za bolje akademske uspehe.

  „Osim širokog asortimana od 3000 proizvoda za školu sa povoljnim cenama, ove godine smo, zajedno sa stručnjacima iz različitih oblasti, kreirali i Udžbenik za roditelje. Ipak je škola izazov za celu porodicu. Mnoga pitanja muče decu, ali i roditelje koji bi da im pomognu, a nemaju školu u koju bi išli i naučili kako da se bolje snađu u ovoj svojoj ulozi. Zato smo obradili različite teme vezane za školu,  razvoj dece i izazove vaspitanja u onlajn svetu, koji će koristiti svakom roditelju“, izjavila je Maja Kosić Vučković, direktorka marketinga kompanije Veropoulos. 

  Koliko roditelji mogu da utiču na govorni razvoj deteta; kako izgleda poseta logopedu; zašto su školice sporta bitne za decu i kako dete uči kroz igru; kako organizovati vanškolske aktivnosti tako da ne opterete dete – samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti stručno mišljenje. „Udžbenik za roditelje“ svojim savetima i znanjem podržali su Centar za dečiju psihologiju, Školica sporta „Kids zone“ i Logopedski kabinet Logograd.

  Interesantan dodatak ovim korisnim stručnim savetima, a koji će se dopasti i najmlađima, jesu priče o školskim danima znamenitih Srba. Kroz kratke priče deca će saznati više o Milutinu Milankoviću i Mihajlu Pupinu.

  ODLOMAK IZ UDŽBENIKA „Udžbenik za roditelje“

  Sredina avgusta je idealna za početak priprema.  Decu koja pohađaju niže razrede roditelji bi trebalo da upoznaju sa novinama koje ih čekaju u idućem razredu. Predlažemo da roditelji i deca zajedno kupuju knjige, sveske i školski pribor, kao i da u zajedničke aktivnosti ubace uvijanje knjiga i lepljenje nalepnica jer se  na taj način roditeljima ostavlja prostor da budućeg učenika određenog razreda upoznaju sa novim predmetima i pravilima u narednoj godini, da ga pripreme za novi dnevni raspored u kući i zajedno osmisle kako će dete provoditi vreme nakon škole. Prvi dan u školi je jako bitan učenicima i oni mu poklanjaju veliku  pažnju jer im je važno kakav će utisak ostaviti. Odevna kombinacija za taj dan se detaljno planira i to je idealan momenat za roditelje da kupovinu obave sa detetom, da uzmu u obzir detetove želje i motive za određenom odećom i obućom, jer na taj način mi u stvari upoznajemo naše mališane, vidimo šta im je bitno, sagledavamo na koji način oni žele da se afirmišu u društvu koje je već oformljeno ili šta ih motiviše da se menjaju – sve to staje u jedan dan, prvi septembar.

  Pričajte sa detetom u vezi promena. Prisećajte se prethodne godine i najavite ovu. Najavite mu sve promene koje će se desiti. To može biti prelazak od učiteljice kod više nastavnika, vidite kako ono to vidi. Pričajte o predmetima koji bi mogli da interesuju vaše dete ili o onima koje su vas na tom uzrastu interesovali, na taj način i ono vas upoznaje, a neka deca se i poistovećuju.

  Kod dece starijeg uzrasta u osnovnoj školi poželjno je unapred razgovarati o rasporedu obaveza. S obzirom na to da su oni više samostalni, oni postaju najefikasniji kada imaju tačno isplanirane dnevne aktivnosti. Dnevne aktivnosti se odnose na plan o tome kada i koliko će vremena posvetiti domaćim zadacima, kada su vanškolske obaveze (trening, škole jezika i sl.), a kada je slobodno vreme i kako planira da ga koristi. Ovo je period u kome uči kako se uči, period u kome se stvaraju radne navike za dalje školovanje i sledeće akademske uspehe. Nije na odmet i da zajedno „renovirate“ kutak za učenje.

  Posetite Super Vero prodajne objekte 1. septembra, osigurajte za sebe primerak ove korisne brošure i izaberite školski pribor koji vam je potreban i to po specijalnim cenama. Podsećamo da se u sklopu Super Vera, na nekoliko lokacija, nalaze i Jumbo radnje, zbog kojih su ranije roditelji, vraćajući se sa letovanja u Grčkoj, svraćali u Solun. Više za tim nema potrebe jer se proizvodi, koji su tamo privlačili celu porodicu, sada mogu naći i u Beogradu. Zavirite u deo asortimana na https://www.jumboserbia.rs/ .