Super Vero podržava paraolimpijce Srbije

  0
  Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

  Najvažniji paraatletski skup okupio više od 50 učesnika

  Maloprodajni lanac supermarketa Super Vero, sponzor Paraolimpijskog komiteta Srbije, sa velikim zadovoljstvom je podržao organizaciju trećeg Otvorenog prvenstva Srbije u atletskim bacačkim disciplinama, a koje je 15. maja održano u Kruševcu.

  Tokom prvenstva snage je odmerilo više od 50 učesnika iz zemlje i inostranstva.  Sportisti iz Srbije, Grčke, Crne Gore i Češke ujedno su se nadmetali i za plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj, te Paraolimpijske igre u Tokiju. Izuzetno jaka konkurencija pokazala je da je period za nama obeležio vredan rad sportista, ali i popularizacija paraatletičarskih disciplina.  

  Najbolji paraatletičari su se nadmetali u nekoliko disciplina, uključujući bacanje čunja, bacanje diska, bacanje kugle i bacanje koplja.

  Na predstojećim Paraolimpijskim igrama boje Srbije predstavljaće rekordan broj paraolimpijaca – njih 18. „Vođeni željom da doprinesemo radu Paraolimpijskog komiteta Srbije godinama smo njegov ponosni sponzor. I u budućnosti ćemo biti uz naše paraolimpijce i podržati njihove uspehe, rekorde i odličja“, izjavila je Maja Kosić Vučković direktorka marketinga kompanije Veropoulos, u čijem se sastavu nalaze brendovi Super Vero i Jumbo.

  Treće otvoreno prvenstvo Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Kruševca i Atletskog kluba Kruševac, organizovala je Atletska sekcija Paraolimpijskog komiteta Srbije.