“Sunce tuđeg neba neće grejati kao što domaće greje – kažem narodu koji misli da je van Srbije mnogo bolje…”

11
Foto: Nedeljnik

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, pozvao je danas na jedinstvo srpskog naroda da bi se “odupro iskušenjima u kojima  se nalazi”.

Irinej je rekao da je u Beogradu na današnjem sastanku državnog vrha Srbije i predstavnika Srba iz regiona konstatovano da “srpski narod nalazi u iskušenjima i problemima, mada to nije novo u njegovoj istoriji”.

Navodeći da su predočeni izveštaji o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, patrijarh je rekao neke “naše komšije i neke svetski moćnici gledaju na srpski narod s nekim svojim pretpostavkama, na neki poseban način”.

Po rečima patrijarha, “poruka srpskom narodu, pogotovo mlađem svetu” s današnjeg sastanka je da “ostane na svojim ognjištima”.

Parafrazirajući stih Alekse Šantića, Irinej je rekao da “sunce tuđeg neba neće grejati kao što domaće greje” i da je “to poruka našem narodu koji misli da je negde van Srbije mnogo bolje”.

(Beta)

11 KOMENTARA

  1. I Bog je Srbiji rekao laku noć! Deco,bežite iz Srbije jer tu nema pravde! Hvala na lepim željama ali,moje dete neće biti rob deci sadašnjih robovlasnika i ološa! Bolje grob- nego rob!

  2. Odlazi se zbog ovih, kojima dodeljujete ordenje.Ģde pošten čovek ne može da dođe do posla,ako nije u vladajućoj partiji,gde se otima crkavica od penzije, gde ljudi koji su se borili po službenoj dužnosti za svoju zemlju služe doživotne robije jer su isporućeni,a kriminalci i tajkunski ološ se bahati.Dovode se investitori,a nude im se ,ne radnici, nego robovi.Nigde nije sjajno,ali je ovde živo blato, bez nade da će biti bolje.

  3. Nikad nisam želela da odem. Ali zbog tih koje kitis ordenjem, gospon patrijaRhu Serbski, pokupih i decu i roditelje. Bože oprosti, seni predaka mojih ne krivite me. Ja nisam junak, samo usamljenik koji gleda kako da preživi. Da se borim s vetrenjačama neću, da se klanjam i savijam opet neću, da gledam kako se iz mulja dižu vodje narodne-neću. I jos decu da im dam – NEĆU!

  4. Pa da, tebi i tvojoj mafijaskoj vrsti je u ovoj zemlji(leglu kriminala) najbolje. Još kad bi mladi ostali ovde da vam plaćaju poreze kojima plaćate svoje milionske vozne parkove, svakodnevne seksualne fantazije sa starletama i splavarusama bilo bi vam još lepše. Svanuce novo doba uskoro, i za svo svoje bahacenje platićete sa kamatom.

  5. Само ви Патријарше додељујте ордење и хвалите Вучића који уништава Србију из које људи беже главом без обзира.

  6. Hvala lepo pope. Dovoljno me je lepo grejalo Sunce srpskog neba. Mislim da ipak tuđe Sunce greje malo bolje.

Comments are closed.