Stvaranje lidera za 21. vek

  0

  U godini jubileja, u kojoj obeležava 15 godina postojanja, Srpska asocijacija menadžera pokreće SAM Akademiju, koja će kroz sinergiju razmene iskustva, znanja i najboljih primera iz korporativne i preduzetničke prakse, doprineti razvoju i jačanju profesionalnih performansi pojedinaca koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji u narednim godinama.

  Namenjena menadžerima srednjeg nivoa, Akademija će imati ekskluzivni izbor više od 30 predavača istaknutih i renomiranih menadžera, ostvarenih profesionalaca i lidera sa internacionalnim iskustvom, koji rukovode najuspešnijim kompanijama u Srbiji.

  Kroz program Akademije, SAM je orijentisan ka stvaranju lidera 21. veka.

  „Pokretanje SAM Akademije pokazatelj je posvećenosti Asocijacije da nastavi još jače da radi na razmeni znanja, iskustva i da pruža mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja. Želimo da dodatno ojačamo menadžerske veštine naših članova i drugih menadžera,  da ubrzamo njihov razvoj i pomognemo im da spremni preuzmu uloge lidera u budućnosti. Istovremeno želimo i da ih osnažimo u upravljanju kompanijama, ljudima i poslovnim procesima. Izuzetno mi je drago što ćemo među predavačima imati naše članove, ali i specijalne goste“, rekao je Dragoljub Damljanović, predsednik SAMa.

  Akademija je namenjena menadžerima koji imaju želju i potencijal da postanu top menadžeri i preuzmu rukovođenje kompanijama u narednih pet godina, menadžerima sa radnim iskustvom na menadžerskoj poziciji i u  rukovođenju timovima. Takođe, programu Akademije mogu pristupiti preduzetnici koji vode male i srednje kompanije i žele da ih transformišu u korporativne sisteme.

  Polaznici će imati 20 predavanja koja su kreirana prema najnovijim edukativnim trendovima iz oblasti menadžerske prakse okrenutih budućnosti poslovanja – od poslovne strategije i poslovanja, transformacije i upravljanja promenama, do savremenog vođstva i upravljanja zainteresovanim stranama, poslovne agilnosti i organizacione kulture i dizajna, upravljanja ljudima.

  Prijave zainteresovanih polaznika počinju 12. marta, program će trajati pet meseci, od aprila do oktobra 2021. godine, a predavanja će se održavati online i uživo kao uravnotežena mešavina predavanja, zajedničkog rada i studija slučaja. Po završetku Akademije polaznici dobijaju sertifikat.