Uprava Pravnog fakulteta u Beogradu smatra da zahtevi dela studenata koji su u ponedeljak protestovali tražeći uvođenje aprilskog ispitnog roka nisu realni iz nekoliko razloga, ali će ipak o tim zahtevima odlučivati na sednici Nastavno-naučnog veća zakazanoj za 1. mart.

Studenti su najavili novi protest za 26. februar u 12 sati ispred zgrade fakulteta i pozvali kolege da nikako ne nose bilo kakva politička obeležja, već samo pištaljke i transparente sa studentskim zahtevima.

Uprava Pravnog im je rekla da vraćanje aprilskog roka nije realno jer ometa slušanje nastave zato što su studenti više fokusirani na pripremu ispita, te da bi uvođenje aprilskog kao redovnog roka iziskivalo promenu fakultetskog Statuta, prenosi Danas.

S druge strane, studenti nameravaju da podnesu predlog za uvođenje vanrednog aprilskog roka u ovoj godini, jer nema vremena za promenu Statuta, kao i predlog za pokretanje promene Statuta radi vraćanja redovnog aprilskog roka.

Studenti, kako saznajemo, sem protesta 26. februara, planiraju da protestuju ispred Pravnog fakulteta i tokom sednice Nastavno-naučnog veća 1. marta.

Deo studenata Pravnog fakulteta u Beogradu koji su tačno u podne počeli protest zbog ukidanja aprilskog ispitnog roka, povećanja školarina, i kako kažu – samovolje uprave – ušli su u zgradu ove visokoškolske ustanove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.