Studenti “1 od 5 miliona”: “Sačekaćemo 22. novembar. Ako tada ne bude odluke o doktoratu Malog, pozivamo profesore da nam se pridruže u svim akcijama…”

2
Foto: Profimedia

“Mi smo odgovorni i razumni mladi ljudi koji se zalažu za poštovanje zakona i nećemo dozvoliti da mala proceduralna greška omogući Siniši Malom da obori odluku Etičkog odbora o njegovom plagiranom doktoratu”, rekla je studentkinja Mila Jovanović u ime Udruženja “1 od 5 miliona”, preneo je N1.

Jovanović je poručila da će dozvoliti Malom da bude, kako je rekla, lažni doktor još 17 dana, a sačekaće se 22. novembar, kao krajnji rok za odluku o njegovom naučnom radu.

“Ukoliko 22. novembra ne bude te odluke, pozivamo profesore da nas podrže i pridruže nam se u svim akcijama”, rekla je Jovanović i ponovo najavila mogućnost blokade Rektotata ukoliko odluka bude da Mali nije plagirao doktorat.

Jovanović je podsetila na njihovu konferenciju od ponedeljka kada su rekli da će sačekati izjašnjenje profesora, a njihov stav je jedinstven i veruje da do propusta nije došlo namerno, već slučajno.

“Profesori smatraju da treba sačekati zakonsku obaveza i rok do 22. novembra”, rekla je Jovanović i naglasila da studenti imaju u vidu i izvinjenje rektorke Ivanke Popović javnosti i studentima.

2 KOMENTARA

  1. Meni se čini da bi trebalo da postoji zabrana političkog delovanja u prosvetnim ustanovama. Oni koji to sprovode bi trebalo da budu sankcionisani. Ili sam to samo sanjao?

  2. Ma, ovo je nedopustivo da studenti odredjuju, prejudiciraju odluku Etičke komisije: ,,…necemo dozvoliti da mala proceduralna greska omoguci Sinisi Malom da obori odluku Etičkog odbora o njegovom plagijatu,, Zar da oni kroje po svome , bez postovanja zakona i institucija koje se bave ovim slučajem? E, što je mnogo, mnogo je! Nisu kaznjeni ni za nasilnicki ulazak i blokadu BU, zato se ovako drsko ponašaju.

Comments are closed.