Stranke: Šapčanin koji je zaustavio bager saslušan, silnici koji su krenuli na građane nedodirljivi

0
BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS

(Beta) – Gradski odbori Pokreta slobodnih gradjana (PSG), Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke i Demokratske stranke (DS) u Šapcu pozvali su danas nadležne institucije se odupru pritisku “kriminalne skupine SNS” i da, prema pravu i savesti, sprovedu postupak protiv ljudi koji su ugrozili živote njihovih sugradjana na mostu na Savi.

U Šapcu je danas održano saslušanje u Osnovnom javnom tužilaštvu, gde je u svojstvu okrivljenog bio Dragan Milovanović Crni a u ulozi svedoka Nebojša Stojićević Jarin.

“Činjenica da se čovek koji je zaustavio bager i sprečio tragediju poziva na odgovornost, a osoba koja je bagerom krenula na okupljene gradjane medju kojima su bile i majke sa decom poziva kao svedok je u skladu sa mnogo puta vidjenom taktikom SNS-a kojom se od žrtve pravi dželat, a od dželata žrtva”, navodi se u saopštenju upućenom iz DS.

U saopštenju se dodaje da u Srbiji i dalje ima časnih nosilaca pravosudnih funkcija i poštenih policajaca, navodeći da veruju da će Stojićević Jarin i “njegovi razbojnici” koji su okupljene gradjane napali motkama i čekićima biti procesuirani, uhapšeni i snositi odgovornost za počinjen zločin.

“Obećavamo Šapčanima da nećemo dozvoliti da dogadjaj bez presedana ostane u senci bilo koje druge teme i da ćemo učiniti sve kako bi podstakli nadležne institucije da i pored prisutne stalne pretnje silnika iz vladajuće stranke urade ono što je njihov posao kako bi pravda bila zadovoljena”, navedeno je u saopštenju iz DS.