Visa, zvanični partner EXIT festivala, koji se održao od 4. do 7. jula u Novom Sadu, zabeležila je gotovo dvostruko povećanje obima potrošnje (87%) po inostranim Visa karticama tokom festivala, u odnosu na rezultate iz prethodne godine.[1] Ovaj rezultat u skladu je sa visokom posetom od preko 200 000 ljudi, koliko su zabeležili organizatori festivala.

Visa podaci ilustruju podsticaj koji festival pruža lokalnoj ekonomiji i turizmu. Tokom trajanja festivala, broj stranih posetilaca se skoro udvostručio, sa 103% povećanjem broja aktivnih stranih Visa kartica, registrovanih u Novom Sadu prošle godine.

U proseku, strani vlasnici Visa kartica potrošili su 32$ po transakciji za vreme festivala, što je 23% manje od prošle godine. Takođe, ukupna potrošnja po stranim Visa karticama iznosi 79$. Najveći broj transakcija  pokazali su posetioci iz sledećih zemalja:

  1. Hrvatska
  2. Bosna i Hercegovina
  3. Amerika
  4. Slovenija
  5. Velika Britanija
  6. Rumunija
  7. Makedonija
  8. Nemačka
  9. Turska
  10. Rusija

‘’Veliki kulturni događaji poput EXIT festivala uvek privlače internacionalne posetioce. Kao što Visa podaci ilustruju, turisti koji dolaze u Srbiju koriste više bezgotovinska plaćanja, kao sigurniji i lakši način koji dalje doprinosi poboljšanju lokalne ekonomije. Visa podržava ovakve događaje i nudi svojim korisnicima dodatne benefite, kako bismo dalje promovisali i usvojili digitalna plaćanja.’’ Izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Visa doživljaj na festivalu

Svim korisnicima Visa kartica obezbeđen je različit niz benefita – od kupovine karata do popusta na pića, brzi prolaz na štandovima, poklon survival kit, kao i opuštajuća Visa Rest&Recharge zona koja se nalazi u EXIT kampu i koja poseduje WIFI.


[1] Bazirano na VisaNet podacima o transakcijama stranih Visa kartica u Novom Sadu, u periodu od 4. do 7. jula 2019 i u poređenju sa prošlom godinom, u periodu od 12. do 15. jula 2018.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.