“Stranger Things” stvara čuda: Kejt Buš oborila tri Ginisova rekorda pesmom “Running Up That Hill”

1

Već je bilo reči o efektu “Stranger Things” i uspehu pesme “Running Up That Hill (A Deal Vith God)” Kejt Buš, koja je zahvaljujući seriji, ponovo, i to posle više od tri decenije (pesma je baš stara), dospela na liste najslušanijih u mnogim zemljama sveta. Ali nije se na tome završilo. Desilo se još jedno “čudo”.

Kejt Buš je sada i zvanično oborila tri Ginisova svetska rekorda nakon nedavnog ponovnog pojavljivanja ove njene pesme u hit seriji.

Pesma koja se pojavljuje na njenom petom studijskom albumu iz 1985. “Hounds Of Love” dostigla je prvo mesto na britanskoj listi singlova ranije ovog meseca (17. juna), nakon što je bila istaknuta u četvrtoj sezoni serije “Stranger Things”. Nakon svog prvobitnog izdanja pre 37 godina, “Running Up That Hill…” je “sletela” na treće mesto u Velikoj Britaniji, a kasnije na top listama 2012. godine kada je obnovljena verzija pesme korišćena na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu.

Sada je Ginisova knjiga rekorda potvrdila da je Kejt Buš uzela sledeće titule u Velikoj Britaniji: Najstarija izvođačica koja je dostigla broj jedan, najduže vreme da pesma dostigne broj jedan na zvaničnoj listi singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu i najduži razmak između prvih mesta, piše NME.

Šer je ranije bila najstariji solo ženski izvođač na top lista singlova u Velikoj Britaniji sa “Believe” 1998. godine, kada je imala 52 godine.

“Bravo Kejt”, napisala je Šer na Tviteru kao odgovor pošto je Kejt Buš (63) preuzela njenu krunu.

“Running Up That Hill (A Deal Vith God)” trebalo je 36 godina i 310 dana da dođe do vrha. Prema Ginisovim svetskim rekordima, pesma je svrgnula sa trona pesmu “Last Christmas” grupe Wham! (1984) kojoj je trebalo 36 godina i 23 dana da dospe na prvo mesto u januaru 2021.


“Running Up That Hill (A Deal Vith God)” je takođe postala najstrimovanija pesma na svetu ovog meseca, dostigavši prvo mesto na Spotifaj listi u Velikoj Britaniji i SAD nakon što je zaradila 57 miliona slušanja za samo nedelju dana.

1 KOMENTAR

Comments are closed.