“Strah me je za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola”

1
Foto: Igor Pavićević

“Neobično mi je ovo. U reprezentaciji Srbije sam od 2006, a samo sam dva puta ispao u četvrtfinalu, na SP-u u Barseloni 2013. i sad u Budimpešti”, rekao je srpski vaterpolo reprezentativac Andrija Prlainović za hrvatski portal Index, posle ispadanja naše reprezentacije od Španije na Evropskom prvenstvu.

“Nije nam bio dan, pogotovo u napadu, ali ne bih rekao da su Španci bilo bolji. U najmanju ruku bilo smo ravnopravan rival. Španija nije pružila bolju igru od nas pa da mogu priznati da su bili bolji. Nedostajalo nam je malo strpljenja u napadu u trećoj i četvrtoj četvrtini. Tu smo propustili šansu da prelomimo utakmicu i povedemo. Što se tiče peteraca, u prošlosti su više puta odlazili na našu stranu. Ovaj put su više sreće imali Španci. Želim im svu sreću”, rekao je Prlainović.

Prlainović nije optimista kada je reč o budućnosti vaterpola na ovim prostorima. On je komentarisao i teško stanje u redovima sedmostrukog šampiona Evrope Partizana i istakao zabrinutost za budućnost srpkog vaterpola.

“Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta je situacija glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me šta će biti nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024”.

Prlainović je rekao da je smena generacija neminovnost i da će se ona dogoditi ne samo u Srbiji i Hrvatskoj već i u drugim reprezentacijama.

“Sve najbolje reprezentacije na svetu sad imaju sličan problem. Svima će otići veliki deo igrača iz reprezentativnog vaterpola tako da će na savezima biti da što veći broj mladih igrača pripreme i što bolje ih prilagode za vaterpolo na najvišem nivou”, rekao je on.

1 KOMENTAR

  1. U vozu “prelistavam” štampu….. Samo neka treneri i sportisti ne rekamiraju KLADIONICE! To je sramota, a u sportu se gubi i dobija….
    majka timejđera x 3

Comments are closed.