“Štos je u tome da još na zagrevanju osetim da su tim”: Selektorka Marina Maljković o košarkašicama

0
(Beta/AP Photo/Charlie Neibergall)

Košarkašice Srbije u euforiji su posle pobede nad Kinom u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

„Sve vrištimo posle pobede… Neverovatno, baš sam srećna i ponosna na tim. Sve smo dale, suza radosnica ima u očima… Uvek igramo najbolje kada je najteže, to smo pokazale ovih 10 godina, dosta četvrtfinala smo pobedile, i Australiju u Riju, nastavile smo da verujemo u nas i drago mi je da je ovo bio naš najbolji meč na turniru. Imale smo prave reči jedne za drugu, motivisale smo se i skupile snagu da pobedimo“, rekla je Ana Dabović.

Jelena Bruks se našalila zbog drame. Kako je rekla, sve se sklopilo kako je trebalo, osim pada u trećoj četvrtini.

„Ne može da se gleda meč u Srbiji sa uživanjem ako ljudi ustanu u 3 ujutru, kad su se već probudili da bude i malo tenzije… Ja sam mama i volim ove jutarnje termine izgleda. Te utakmice u 9, 10, nekako sam budna od rane zore… Šalim se, mnogo je teško igrati rano ujutru, u hali je sve čudno osvetljeno. Bitno je da smo se probudile u poslednjoj četvrtini i da nismo dozvolile Kineskinjama da pomisle na pobedu”, rekla je Bruks.

Sona Vasić govorila je o motivu i igri srcem.

„Pravimo greške iz brzopletosti, ali verujemo u sebe i to nam se vratilo. Ispunile smo cilj da uđemo u borbu za medalju. Malo ko je verovao u nas, otpisali su nas mnogi, ali smo pričale za sebe kao ekipa, imamo još 40 minuta da probamo nemoguće, do sada smo samo nemoguće i uspevale. Samo da se vratimo kući s medaljom”, rekla je Vasić.

Selektorka Marina Maljković je istakla da je srpski tim imao ogromnu želju da odu u završnicu.

„Igrali smo i ružno, pravili greške, to nismo mi, ovu ekipu krase energija i to zajedništvo. Jednostavno, u nekim trenucima je zaista teško. Igre su specifično takmičenje, psihološki najteže. Kada igraju ovako, mogu da pobede svakog. Radila sam u Kini, ova pobeda je… I Japan i Kina su mnogo jaki timovi. Ženska košarkaška reprezentacija je i na Evrobasketu dokazala, i sada, jedna mala Srbija da pobedi jednu veliku Kinu – vau. Štos je u tome da ja na zagrevanju osetim kod njih u vazduhu da će od početka do kraja da budu tim. Da su izgubile, izgubile bi časno”, zaključila je selektorka Maljković.