U Galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda (Knez Mihailova 6 / -1) u četvrtak 13. februara sa početkom u 20.00 održaće se program književno trbinske redakcije pod nazivom ORANJE MARKA KRALJEVIĆA Storiteling u srpskoj narodnoj poeziji

Da li je ”Oranje” srednjevekovni stendap i da li je Marko Kraljević neiskorišćeni srpski brend na međunarodnoj sceni? Zašto je Margerit Jursenar posvetila pripovetku baš ovom srpskom junaku? Dođite da razgovaramo!

Moderator: Goran Jevtić, glumac
Gost: Milutin Petrović, reditelj

Programski ciklus čija je tema veština pripovedanja kroz analizu pet pesama iz srpske (usmene) narodne književnosti, uz moderaciju i interpretaciju Gorana Jevtića i razgovor sa stručnjacima storitelinga (teoretičari, reditelji, pisci, filosofi), pokušaće ( u interakciji sa publikom) da odgovori na pitanje: Šta je to što čini dobru priču?

U saradnji sa Remont – nezavisnom umetničkom asocijacijom u okviru tribine“Oranje Marka Kraljevića- storiteling u srpskoj narodnoj poeziji“  prikazaćemo video rad “Oranje Marka Kraljevića” Saše Markovića Mikroba, MIXUPa i Aleksandra Vasiljevića iz 2004. godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.