Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravost Vlade Srbije, na čijem je čelu potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović, najavili su početak saradnje na promociji rodne ravnopravnosti i zaustavljanju nasilja nad ženama uz podršku večitih rivala.

Front za podršku rodnoj ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama u Srbiji postao je još širi i jači! U suzbijanje ove društvene pošasti, zajedno sa Koordinacionim telom Vlade Srbije uključila se i kompanija Mozzart, regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću.

Akcija kojom su ovaj privredni gigant i resorno državno telo najavili saradnju odigrala se uoči i tokom večitog košarkaškog derbija u Štark areni,uz podršku KK Crvena zvezda i KK Partizan, čiji su igrači na parket izašli u majicama „Stop nasilju nad ženama“.

„Nasilje je ogroman problem koji pogađa svako društvo u celini. Koordinaciono telo, ali i druge državne institucije su tu da uspostavljaju institucionalni i zakonodavni okvir, ali ako se ne uključe i svi ostali društveni akteri, nećemo postići rezultat. Drago mi je da su se posle fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i naši najtrofejniji košarkaški klubovi uključili u kampanju i da zajedno sa kompanijom Mozzart, jednom od društveno najodgovornijih u Srbiji možemo da pošaljemo poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo“, izjavila je potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović.

Na poluvremenu su dame iz publike šutirale na koš sa linija penala gde je za svaki pogođen koš kompanija Mozzart donirala po 10.000 dinara. Na ovaj način prikupljeno je 150.000 dinara za pomoć deci iz sigurnih kuća.

Koviljka Lončar, generalni direktor, Mozzarta kaže da čak 70% zaposlenih u kompaniji Mozzart čine žene, dok je u menadžmentu 40% žena.

„Borba za rodnu ravnopravnost i potiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Ovo je prva u nizu akcija koje ćemo raditi sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost na promociji rodne ravnopravnosti, edukaciji i osvešćivanju povodom problema nasilja nad ženama. Drago nam je što je Koordinaciono telo našu kompaniju prepoznalo kao partnera u svojim nastojanjima da se ovaj problem u društvu što više suzbije.“

Kampanja koju su Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnu ravnopravnost pokrenuli šalje jasnu poruku – odgovornost svih nas je da ne zatvaramo oči pred nasiljem, već da nasilnike prijavimo i žene ohrabrimo da se protiv nasilja bore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.