Stiven Sigal se učlanio u partiju blisku Putinu

0

(Beta) – Američki glumac Stiven Sigal, koji ima i rusko i srpsko državljanstvo, učlanio se u partiju blisku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Stranka Pravedna Rusija – Patriote – Za istinu, koja podržava gotovo sve inicijative Kremlja i Putina, ali je rival vladajućoj Jedinstvenoj Rusiji, objavila je danas da je Sigal postao njen član, navodi Radio Slobodna Evropa.

Sigal (69), koji sa bavio i muzikom, aikidom i preduzetništvom, juče se slikao sa jednim od lidera te stranke, ruskim piscem Zaharom Prilepinom, povezanim sa proruskim separatistima na istoku Ukrajine koje podržava Moskva.

Rusko državljanstvo Sigal je dobio 2016. godine, a zadržao je i američko. Važi za Putinovog prijatelja i jedan je od nekoliko zapadnih glumaca i sportista koji su za vreme njegovog mandata dobili rusko državljanstvo.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije postavilo ga je za specijalnog izaslanika za kulturne veze sa SAD 2018. godine.

Sigal je poznat po brojnim holivudskim akcionim filmovima, koji su popularni na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza.

Državljanstvo Srbije dobio je u januaru 2016. godine, kada je izrazio želju da otvori školu aikida u Srbiji, a najavljeno je i da će držati obuku iz te borilačke veštine pripadnicima specijalnih jedinica srpske policije.