Stevanović: Ova bolest nije pobeđena, korona može da “podivlja” u svakom trenutku

0
Foto Screenshoot

Prognoze o tome kako će se kretati tok epideije više puta se nisu poklapale, pa lekari upozoravaju da korona može da “podivlja”, kazao je dr Goran Stevanović.

On je rekao da je oprez i dalje potreban, te da virus neće nestati sam od sebe.

“Ja kao infektolog sam školovan da uvek očekujem najgori scenario. Ako se spremimo za njega sve drugo što se bude desilo lako ćemo da prebrodimo. Ova bolest nije pobeđena, družićemo se mi sa njom još dugo i u svakom trenutku možemo očekivati da podivlja i da opet budemo u problemu, najsvežiji dokaz nam je Indija”, poručio je dr Stevanović.

Na pitanje kako vidi masovnu imunizaciju u Srbiji i odziv građana, Stevanović ističe da o značaju vakcina mora mnogo više da se govori, te ukazuje na to da su vakcine spasile najviše života u svetskoj istoriji.

“Ja bih kao kliničar koji se nalazi na repu neuspešne vakcinacije i koji mora da se uključi u lečenje obolelih, rekao da mi ne govorimo dovoljno o vakcinaciji. Vakcine su proizvod medicinske nauke koji je spasio najveći broj života u istoriji, one su nam pomogle da pobedimo bolesti i da mnoge od njih stavimo pod kontrolu. Nadam se da će to učiniti i sa kovidom”, rekao je Stevanović, prenosi B92.