Stara priča o “fudbalskoj kazni” i nove mušterije: Vels oteo bod Švajcarskoj

0

Postoji ona dosadna izreka da ko ne iskoristi svoje šanse u fudbalu biva kažnjen. Fudbaleri Švajcarske remi sa Velsom (1:1) u prvom kolu grupe A Evropskog prvenstva u fudbalu, mogu smatrati kaznom, s ozbirom na to da su bili bolji u dobrom delu utakmice, ali će uslediti i nove kazne ako ne uvide da je Vels mogao još više zla da im nanese.

U Bakuu prilično oprezan pristup i podela bodova.

Švajcarci su bolju igru krunisali pogotkom Brila Embola u 49. minutu, ali je napadač Menhengladbaha propustio još nekoliko prilika da rezultat bude još ubeljivi, a kraj meča mirniji.

Pre njega, nekoliko prilika je propustio i Seferović.

Kada su primili gol, razgoropađeni Velšani su uspeli da pritisnu rivala i da posle kvalitetnog centaršuta Džefa Morela i sjajne reakcije Kifa Mura glavom – glavom koja je u 12. minutu pretrpela veoma težak sudar – stignu do premijernog boda na turniru.

I nakon toga Švajcarska je imala šanse, pre svih Mario Gavranović, ali osim što nisu uspeli da ponovo povedu, izgledalo je da bi mogli da budu ugroženi u svakom trenutku.

Ovaj rezultat najviše je obradovao Tursku, koja je posle lošeg izdanja protiv Italije ostala u igri i već protiv Velsa za četiri dana može situaciju u potpunosti da preokrene u svoju korist.