Stanojević: “Za Asana ne mogu da kažem nijednu lošu reč, samo mu jedno zameram…”

0
Foto: Profimedia

Iznenadan odlazak Takume Asana iz Partizana zbog dugovanja duboko je potresao ne samo crno-bele, već i čitav srpski fudbal. Svoje mišljenje o celom slučaju izneo je i trener Parnog valjka Aleksandar Stanojević.

“Ja o Asanu ne mogu da kažem nijednu lošu reč! Bio je izuzetan profesionalac, odavno nisam upoznao takvog. Nije prijatno to što se desilo, ali razumem ljudske različitosti, drugačije kulture. On je imao mogućnost da o svemu priča sa nama, nije to uradio, mogao je i da obavesti klub u poslednjih 15 dana, da pošalje pismo upozorenja, ali ni to nije učinio. To je jedina zamerka koju imam za njega. Mogli smo da probamo da rešimo problem. Moramo da shvatimo da smo svi mi različiti, u Japanu šef stanice kad mu voz kasni dva minuta hoće da izvrši samoubistvo. Žao mi je, mnogo će nam nedostajati”, rekao je Stanojević, prenosi N1.

Trener crno-belih se uzdržao od teških reči, za razliku od nekih drugih ljudi iz kluba, i ovo ne doživljava lično.

“Mene ništa lično ne pogađa, pogotovo kada su u pitanju stranci koji su tu kratko. Nemam problem sa tim, nisam ljut na Asana što je otišao. Možda bi me pogodilo da je to uradio igrač kojeg dugo poznajem, koji je ponikao iz naše škole, pa da napravi tako nešto”, zaključio je Stanojević.