Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano nije danas želeo da spekuliše šta će biti potezi u slučaju da se predstavnik Prištine ne odazove pozivu za novu rundu dijaloga sa Beogradom, planiranom za 27. februar, dodajući da taj poziv ostaje važeći, prenosi N1.

Stano je, na redovnoj konferenciji za novinare, ponovio da su pozivi za novu rundu tehničkog dijaloga poslati partnerima kako bi se rešila određena pitanje, a da je EU samo posrednik.

Prema njegovim rečima, nada se da će obe strane moći da se dogovore o pitanju koje je „nažalost“ preduzela jedna strana, a ima posledica na drugu.

„Ne komentarišemo sve što radimo, već pomažemo stranama da pronađu rešenje“, rekao je Stano koji je dodao da se nikad ne spekuliše o različitim scenarijima.

Glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi saopštio je pre nekoliko dana da nema nameru da ide na razgovor u Brisel o uredbi Centralne banke Kosova o ukidanju dinara, jer to nije pitanje kojim bi dijalog trebalo da se bavi.

Stano je rekao i da nije upoznat sa detaljima snimka na kojem se vidi proslava rođendana na Kopaoniku nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je priznao umešanost u sukob u Banjskoj, i da ne može to da komentariše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.