Stamatovićeva “Zdrava Srbija” ubedljivo pobedila u Čajetini

0
(BETAPHOTO/Zdrava Srbija/DS)

Zdrava Srbija (ZS) saopštila je danas da je postigla veliki uspeh na lokalnim izborima u Srbiji, a da je najubedljiviji rezultat ostvarila u opštini Čajetina gde je osvojila 61 odsto glasova birača, odnosno 2,5 puta više glasova od liste Srpske napredne stranke (SNS).

U saopštenju se navodi da je na izborima u Čajetini, posle koalicije Zdrave Srbije koju čine još DSS i PUPS, oko 26 odsto glasova dobila naprednjačka lista,  SPS je dobio pet, a koalicija oko POКS četiri odsto podrške gradjana.

“Osim u Čajetini, Zdrava Srbija je ostvarila odličan rezultat na lokalnim izborima u Užicu, gde je druga partija sa osvojenih 22 odsto glasova, što je veliki izborni uspeh, ako se zna da je ZS Milana Stamatovića prvi put učestvovala na užičkim izborima i da je na te izbore izašla samostalno”, navodi se u saopštenju.

ZS navodi da je i u Кragujevcu zauzela drugo mesto sa 20 odsto podrške birača, obezbedivši 19 mandata u Skupštini grada Кragujevca.

Značajne izborne rezultate na lokalnim izborima ZS je postigla u Кraljevu, u koaliciji sa POКS i Boljom Srbijom (pet odborničkih mesta), zatim u Priboju (pet odborničkih mesta), Požegi (četiri odbornička mesta), Arilju (četiri odbornička mesta), Ivanjici (dva odbornička mesta) i Novoj Varoši (jedno odborničko mesto), navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

(Beta)