Šta se to dešava sa Sajmom: “Zatečeni smo informacijom da se zatvara. To nije tačno…”

1
Foto: Ministarstvo odbrane

U kovid bolnici na Beogradskom sajmu trenutno boravi oko 70 pacijenata. U psolednjoj rundi testiranja od 56 pacijenata, njih 53 je imalo negativan rezultat, pa se očekuje da će danas tokom dana svi oni biti otpušteni kućama. To je poručio glavni medicinski koordinator te bolnice potpukovnik Vojske Srbije Veljko Milić. Kako je rekao za RTS, na sajmu če ostati još oko 20 osoba.

Sudbina najveće kovid bolnice za pacijente sa blagim simptomima ili potpuno bez simptoma poslednjih dana je vrlo upitna, pošto su se u medijima pojavile najave da se privremena bolnica zatvara.

Milić je za RTS rekao da su oni bili iznenađeni informacijom koja se čula tokom jučerašnjeg dana.

“Čuli smo i bili smo zatečeni vešću da će sajam da se zatvori, što ne odgovara istini. O bolnici na Sajmu će odlučivati Krizni štab Vlade Srbije na sastanku, mi ne znamo šta će se desiti još uvek, i dalje radimo u punom kapacitetu, imamo angažovanje medicinskih ekipa za celu sledeću nedelju”, kazao je Milić.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Branislav Tiodorović izjavio je da ima opravdanja da se zatvore pojedine privremene izolacione bolnice poput Sajma.

“Na Sajmu je sada 40-ak ljudi, u Niškoj Banji je trećina od onoga što je nekada bilo. Imamo procenu da treba zatvoriti te bolnice”, rekao je on.

Član Kriznog štaba doktor Branimir Nestorović takođe je rekao da bi Sajam trebalo da se zatvori u ponedeljak, kao i jedna po jedna kovid bolnica.

Kovid bolnica na Sajmu osposobljena je za rad 27. marta, a prve pacijente primila je dva dana kasnije.

Milić je rekao da se u bolnici i dalje dežura u tri smene po osam sati, kao i da postoje i dve podsmene od po četiri sata.

“U punoj zaštitnoj opremi, dnevno je angažovano oko 20 lekara i više od 30 tehničara, a kroz sajam je prošlo oko 500 medicinskih radnika za sve ovo vreme i niko od njih nije bio zaražen”, naglasio je Milić.

Ispričao je i da im je najteže bilo da pacijentima koji nisu imali nikakve simptome, a bili su zaraženi, objasne da oni moraju da budu smešteni na Sajam.

“U prilog tome govori činjenica da smo oko 40 pacijenata evakuisali iz kovid bolnice zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Dakle, privremene kovid bolnice su imale svoju funkciju i dale su rezultate”, zaključio je Milić.

1 KOMENTAR

  1. “Čuli smo i bili smo zatečeni vešću da će sajam da se zatvori, što ne odgovara istini. O bolnici na Sajmu će odlučivati Krizni štab Vlade Srbije na sastanku, mi ne znamo šta će se desiti još uvek, i dalje radimo u punom kapacitetu, imamo angažovanje medicinskih ekipa za celu sledeću nedelju”, kazao je Milić. Таман посла да се затвори ! Да ми у радости и весељу прославимо петогодишњицу успешног рада и постојања.

Comments are closed.