Dan pre njegovog samoubistva, na suđenju bivšoj Epstajnovoj devojci Gislani Maksvel, objavljena je gomila sudskih dokumenata koji svedoče kako o Epstajnovoj zloupotrebi maloletnica, tako i njegovih poznanika visokog profila.

Maksvelova se smatra za jednog od glavnih Epstajnovih saučesnika.

Virdžnija Džufri, koja je tužila Maksvelovu 2015. godine je tom prilikom optužila da ju je Maksvelova regrutovala da bude Epstajnova maserka sa svega 15 godina, dok je ona radila u klubu Mar-a-Lago u južnoj Floridi čiji je vlasnik Donald Tramp.

Iako je uslikan devedesetih na jednoj zabavi sa Epstajnom, dokumenta opovrgavaju umešanost Trampa u aferu. Takođe je bilo naznaka da je i Bil Klinton povezan sa Epstajnom , ali ni za to nema dokaza u ovim dokumentima. Obojica su se izjavama ogradili od poznanstva sa Epstajnom. „Nisam razgovarao sa njim već petnaest godina. Nisam njegov obožavatelj, to mogu da vam kažem“ izjavio je Tramp.

Ono što se nalazilo u ovim dokumentima su detalji Epstajnovih grozomornih aktivnosti.

U iskazu koji je Džufri dala spominju se i neka imena Epstajnovih partnera u zločinu: senator Džordž Mičel, bivši guverner Novog Meksika Bil Ričardson, pokojni naučnik sa MIT-a Marvin Minsk, ali i britanski princ Endru. Niko od njih nije službeno optužen, bar još uvek, a svi poriču optužbe koje je ona iznela, navodi Indeks.

„Moj ceo život vrteo se oko toga da zadovoljavam ove muškarce i činim Gislanu i Džefrija srećnim. Čitav njihov život vrteo se oko seksa“, rekla je Virdžinija advokatima u svom iskazu.

Nakon Epstajnove smrti, mnogi koji ga optužuju iskazali su bes, jer on neće odgovarati za svoje zločine. Zatražili su potvrdu da će vlasti nastaviti sa istragom ostalih uključenih u trgovinu ljudima.

Džefri S Berman, advokat sa Menhetna, rekao je u izjavi:“ Ovim hrabrim mladim ženama koje su se javile, i mnogim drugim koje će tek, dozvolite da ponovim da smo i dalje posvećeni zalaganju za vas, i naša istraga ostaje u toku“.

Vilijam Bar, američki državni tužilac, izjavio je u ponedeljak da „ni jedan saučesnik ne treba mirno da spava. Žrtve zaslužuju pravdu i dobiće je“.

Dejvid Vajnstajn, rekao je za Gardijan da bi Epstajnova smrt mogla smanjiti potencijalne probleme sa dokazima.

„Jedina osoba koja može osporiti pribavljanje dokaza (kao nezakonito) je Epstajn ili neko ko je sa njim živeo “ naveo je Vajnstajn. „Sada kada je mrtav, on to ne može osporiti. Sad sve postaje fer igra“ dodao je.

FBI je pretresao Epstajnovo privatno ostrvo na Karibima, dva dana nakon njegove smrt, što potvrđuje da se istraga nastavlja.

Snimci sa mobilnog telefona, koje je preneo NBC, jasno prikazuju agente kako stižu na ostrvo u ponedeljak ujutro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.